BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bakanlar türbe açılışı yaptı

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şeyh İzzettin Türbesi’nin açılışına katıldı. <br/>Sosyal Hizmetler...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şeyh İzzettin Türbesi’nin açılışına katıldı.
Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım (SOS) Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Güler, geçmişe sahip çıkamayan toplumların geleceğe sağlam bakamayacağına işaret ederek, “Buraların eski halini bildiğimiz için Sayın Başkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Allah her türlü olaydan devletimizi korusun” diyen Bakan Güler, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik saldırılar olduğunu belirterek, “Onlarla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Saldıranların neler yapmak istediğini çok iyi biliyoruz ama onlara fırsat vermeyeceğiz. Reyhanlı’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte kardeşlerimize geçmiş olsun demek için gideceğiz. Dualarımız onlarla olsun” ifadesini kullandı.

“BU TOPRAKLARIN HER TARAFI ŞEHİT KANLARIYLA YOĞRULMUŞ”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Türkiye’nin ve şehirlerin değiştiğini söyleyerek, “İnsanımıza ruh veren, mayasını yoğuran, onu yücelten insanlık değerleri, zenginleştirerek bugünlere getiren büyükler hatırlanıyor, yad ediliyor. Bu Türkiye’nin zenginliği” dedi.
Mevlana denilince akla Konya’nın geldiğini ifade eden Yazıcı, Hacı Bayram-ı Veli denilince de akla Ankara’nın geldiğini kaydederek, “Bu toprakların her tarafı şehit kanlarıyla yoğrulmuş. Yine yurdumuzun her tarafı, insanımızı bilgilendiren, hak nedir hukuk nedir onu öğreten alimlerin olduğu topraklarla doludur. Böylesine derin bir zenginliğe sahibiz. İşte bunları gün yüzüne çıkarmak suretiyle insanlığa en büyük katkıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, İçişleri Bakanı Güler ve Gümrük Bakanı Yazıcı’ya Hz. Peygamber’in ayak izinin yer aldığı hediyeyi takdim etti. Türbenin açılışının gerçekleştirilmesinin ardından, Bakanlar türbeyi ziyaret etti.
Açılışın ardından misafirlere ve vatandaşlara aşure ikram edildi.
(İHA)