BIST 10.379
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.409,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çekil aramızdan Peder !

Evlenebilmeleri için bu kursu bitirmeleri şart. Ancak kurs çekilir çile değil...

Abone ol Bu hafta beş yeni film gösterime giriyor. Bir komedi filminin yanı sıra küçükler de unutulmadı. Klasik olan Pinokyo, sinema filmi ile karşımızda. İşte vizyondaki filmler;

Çık Aramızdan

(Licence to Wed)

Yönetmen:Ken Kwapis 
Oyuncular: Robin Williams , Mandy Moore, John Krasinski... 
Tür: 11 Kısa Film
Süre: 90 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Yeni nişanlanmış olan Ben Murphy (John Krasinski) ve Sadie Jones (Mandy Moore) ortak hayatlarına başlamak ve sonsuza dek mutlu yaşamak için sabırsızlanmaktadırlar. Sorun şudur ki Sadie’nin aile kilisesi St. Augustine’i Peder Frank (Robin Williams) idare etmektedir ve patenti kendisine ait olan “sağlam” evliliğe hazırlık kursunu bitirmedikleri takdirde, Ben ve Sadie’nin birlikteliğini kutsamayacaktır.
 
Peder Frank’in insafsız dersler, tuhaf ev ödevleri ve bazı mahremiyet ihlallerinden oluşan katı ders programı Ben ile Sadie’nin ilişkisini sınava tâbi tutar. Sonsuza dek mutlu yaşamak bir yana, acaba ilişkileri mihraba gidebilecek kadar güçlü müdür? 

Goya`nın Hayaletleri
(Goya’s Ghost)

Yönetmen: Milos Forman  
Oyuncular:Natalie Portman , Randy Quaid, Javier Bardem... 
Tür: Dram
Süre: 113 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu:1792 İspanya... Katolik Kilisesi’nin en güçlü olduğu dönem. François Goya (Stellan Skarsgrad), ülkenin en ünlü ressamıdır. Goya’nın genç ve güzel ilham perisi Ines’in (Natalie Portman) Engizisyon mahkemesinin arkasındaki güçlü bir rahip tarafından, toplumsal değerlere aykırı davranış ile suçlanması ülkede büyük bir skandal yaratır.
 
Güzel model Ines haksız yere Engizisyon Mahkemesi tarafından mahkum edilip işkence görünce, Goya’nın eski dostu rahip Lorenzo (Javier Bardem) ile olan dostluğu sınanır. Goya Lorenzo’ya, Ines’in hayatının bağışlanması için yalvarır. Fakat Lorenzo gücün peşindedir ve Engizisyon’un arkasındaki asıl güçlerin başıdır.
 
Ines hapse atılır, işkence görür ve ölüme terk edilir. 20 yıla yakın bir süre geçer. Goya, yaratıcılığının doruğuna ulaşmıştır ama artık sağırdır ve akıl sağlığı yerinde değildir. Goya, Ines ve Lorenzo tekrar bir araya gelir ve yıllarca saklanan sırlar ortaya çıkar.

Av Partisi
(The Hunting Party) 
 
Yönetmen:Richard Shepard
Oyuncular: Richard Gere , Terrence Howard, Diane Kruger... 
Tür: Aksiyon - Dram - Komedi - Macera
Yapım Yılı: 2007

Konu:Savaş muhabiri Simon Hunt (Richard Gere) ile kameraman Duck (Terrence Howard), Bosna’dan Irak’a, Somali’den El Salvador’a kadar dünyanın en tehlikeli savaş bölgelerinde görev almışlardır. Mermilerden sakınmaya çabalarken en doğru haberlere imza atmış, çok sayıda gazetecilik ödülü kazanmışlardır.
 
Bir Bosna köyünde görev yaptıkları o müthiş günde herşey bir anda değişir. Ulusal televizyondaki bir canlı yayın sırasında Simon’ın çöküşü başlar. Simon’ın yüksek profilli kariyeri sona ererken Duck’ın yükselişi devam eder ve ikisinin yolları ayrılır.
 
Aradan beş yıl geçer ve savaşın bitiminin beşinci yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Duck yeniden Saraybosna’ya döner. Yanında çaylak gazeteci Benjamin de (Jesse Eisenberg) vardır. Simon adeta geçmişten gelen bir hayalet gibi çok özel bir fikirle boy gösterir. Dünyanın en çok aranan savaş suçlusu “Fox”un (Tilki’nin) nerede saklandığını bildiğine Duck’ı ikna etmeyi başarır.
 
Yüzeysel bilgilerle donanmış olan Simon, Duck ve Benjamin, kendilerini derin düşmanlık dolu bölgelere götürecek karanlık ve tehlikeli bir misyona odaklanacaklardır. Karşılarında hayatlarının en büyük hedefi vardır ama haberi yapacak kadar yaşayabilecekler midir

En Uzun Gece
(Winter Solstice)

Yönetmen:Josh Sternfeld 
Oyuncular:Aaron Stanford, Allison Janney, Anthony LaPaglia... 
Tür: Dram
Süre: 90 Dk.
Yapım Yılı: 2004

Konu:Yetenekli bir bahçıvan olan Jim Winters, karısının ölümünün ardından sessiz ve sakin bir hayatı tercih eder. Fakat ailesi, bu sessiz ve sakin yaşamdan oldukça uzaktır. Büyük oğlu Gabe, kız arkadaşı ile bir gelecek kurmaktansa Florida’ya kaçmayı planlamaktadır. Kardeşi Pete ise öfke ve hayal kırıklıkları ile dolu olan iç dünyasına kapanmıştır.
 
Jim, oğullarının yapmak üzere oldukları bu yanlış seçimleri acı içinde izlemektedir. Ancak yeni komşusu Molly ile tanışınca hem kendi hayatı, hem de ailesinin hayatına farklı bir gözle bakmaya başlayacaktır. 

Pinokyo: Yeni Macera
(Welcome Back Pinocchio)

Yönetmen:Orlando Corradi 
Oyuncular:Animasyon karakterler, 
Tür: Animasyon-Macera
Süre: 90 Dk.
 
Konu: Geppetto Usta’nın ellerinde bir kukladan gerçek bir çocuğa dönüşen Pinokyo hayatının en mutlu günlerini geçirmektedir. Arkadaşlarıyla beraber okula giden ve oyunlar oynayan Pinokyo’ya Mavi Peri tarafından öğütler verilmiştir. Eğer herhangi bir kötülük yaparsa yeniden tahta bir kuklaya dönüşecektir.
 
Perinin öğütlerinden dışarı çıkmamaya çalışan zavallı Pinokyo günün birinde Mutluluk Hırsızları tarafından kandırlır. Büyük bir iyilik yaptığını sanarak okulun paralarını çalan Pinokyo eskisi gibi bir tahta kuklaya dönüştürülmekle cezalandırılır.
 
Yaptığı kötülüğü tamir etmek isteyen zavallı Pinokyo, yanında en iyi dostu Cırcır Böceği ile Mavi Peri’yi bulmak ve yeniden gerçek bir çocuğa dönüşebilmek için yola çıkar. İyilik yolundaki zorlu yolculuğunda Pinokyo ve arkadaşlarını çetim maceralar beklemektedir.