BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çek Cumhuriyeti’nde hükümeti aşk skandalı mı götürdü?

Başbakan Petr Necas, aşk ilişkisi yaşadığı öne sürülen başmüşavirinin, askeri istihbarata eşini izlettirdiği iddiaları üzerine istifasını sunma kararı aldı. Müşavirin bu bilgileri, başbakanı eşinden ayırmak için kullandığı öne sürülüyor.

Abone ol

Çek Cumhuriyeti hükümetin düşmesine bir aşk skandalının neden olduğu öne sürüldü.

Başbakan Petr Necas'ın başmüşaviriyle aşk ilişkisinin ortaya çıkması üzerine istifa kararı aldığı iddia edildi.

Perşembe günü aralarında Başmüşavir Jana Nagyova, iktidar partisinin meclis grup başkanı, eski tarım bakanı ve askerî istihbarat kurumu başkanının da bulunduğu yedi görevli gözaltına alınmıştı.

Bu görevlilerin büroları ve evlerine baskın düzenlendi.

Çok sayıda dosya ve bilgisayarın yanı sıra bu kişilere ait özel banka hesapları ve bazı özel banka kasalarındaki külçe altınlara el konuldu.

Başbakan Necas aynı akşam, gözaltılarla ilgili açıklamasında istifa etmeye niyetinin olmadığını, olup bitenlerin dışında kalacağını ve adalete güvendiğini söylemişti.

Telefonlar dinlendi

Yolsuzluklarla Mücadele Özel Dairesi ekiplerinin bir suç örgütünün takibi nedeniyle gündeme gelen bir soruşturma kapsamında dinlediği bazı telefonlarda başbakanlık baş müşavirinin adının geçmesi üzerine soruşturmanın büyük bir gizlilik içinde hükümet üyelerine kadar kaydırıldığı ortaya çıktı.

Çek Cumhuriyeti medyasında yer alan iddialara göre aylardır hükümet üyelerinin ve üst düzey bürokratların telefonlarını dinleyen Yolsuzluklarla Mücadele Özel Dairesi birimleri bu konuşmalardan başbakan ve baş müşaviri arasındaki ilişki hakkında bilgi sahibi oldular.

Başbakanlık baş müşavirinin talimatıyla, askeri istihbaratın başbakanın eşini takibe aldığı öne sürülüyor.

Başmüşavir Nagyova’nın bu bilgileri başbakanı eşinden ayırmak için kullandığı iddia ediliyor.