BIST 10.284
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.400,15
HABER /  GÜNCEL

Çeçen lider Kadirov bakana 'dersini boks ringinde' verdi

Çeçen lider Ramazan Kadirov, sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı fotoğraflarla, çalışmalarını aksatmakla eleştirdiği spor bakanına boks ringinde 'sağ ve sol kroşelerle' dersini verdiğini söyledi.

Abone ol

Çeçen lider Ramazan Kadirov, çalışmalarını aksatmakla eleştirdiği Çeçenistan Spor Bakanı’na ‘dersini boks ringinde’ verdi.

Kadirov, Çeçenistan’ın başkenti Grozni’deki spor bakanlığı binasının ‘tadilata ihtiyacı olduğunu’ fark ettikten sonra esprili bir yolla, ‘bakanın tutumunu boks ringinde ders vererek değiştirmek’ istediğini söyledi.

Deneyimli bir boksör olan Kadirov, Çeçen Boks Federasyonu’nun da başkanlığını yürütüyor.

Fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’da yayımladığı ve Spor Bakanı Salambek İsmailov ile boks ringinde çekilen fotoğrafın altına yaptığı yorumda Kadirov, “sağ ve sol kroşelerin yardımıyla, bakana kibarca ve canını yakmadan, kafasını kullanmaya başlaması gerektiğini anlattım” dedi.

Kadirov yorumlarına, “Bakan hatalarını düzeltmeye başlayınca kask takmasına izin verdim. Zira yarın çalışması gerekiyor” sözleriyle devam etti.

BBC Rusça Servisine konuşan Çeçen liderin sözcüsü Alvi Kerimov, Kadirov’un mesajının ve İsmailov’a verdiği ‘dersin’ sağlıklı bir espri anlayışına sahip olanlar için bir şaka olduğunu söyledi.

Boks ringindeki karşılaşmayı Çeçenistan Çalışma Bakanı Mohmad Ahmedov’un da izlediğini belirten Kadirov, Ahmedov’un da ‘boks ringde cezalandırılıp cezalandırılmayacağına akşam yapılacak kabine toplantısının ardından karar verileceğini’ söyledi.

Geçen ay, Rusya Ligi maçlarında, Çeçen liderin de onursal başkanı olduğu Terek Grozni takımından bir futbolcuyu oyun dışı bırakan hakeme hakaret eden Kadirov, bu davranışından ötürü de özür diledi.