BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  DÜNYA

CeBIT’te hırsızlık şoku

CeBIT Bilişim Fuarı’nda bir firmanın sergilediği kamera çalındı. Polise başvuran firma yetkilileri, teknoloji fuarında güvenlik kameralarını...

Abone ol

CeBIT Bilişim Fuarı’nda bir firmanın sergilediği kamera çalındı. Polise başvuran firma yetkilileri, teknoloji fuarında güvenlik kameralarının birçoğunun çalışmadığı bilgisi verildi. Firma yetkilisi Bilal Çatı, "Bilişim ve teknoloji fuarında maalesef teknoloji özürlülüğü içindeyiz" diyerek duruma tepki gösterdi.
Bu yıl 14.’sü düzenlenen CeBIT Bilişim Fuarı’nda ilginç bir hırsızlık yaşandı. , Fuara katılan Türkonet adlı firmanın standında sergilenen kamera hırsızlar tarafından çalındı. Yaşanan hırsızlık sonrası polise ve fuarı organize eden firmayla görüşen Türkonet yetkilisi Bilal Çatı, ilginç bir cevap ile karşılaştı. Fuar organizatörleri salonlardaki güvenlik kameralarının birçoğunun çalışmadığını söyledi. Teknoloji fuarında güvenlik kameralarının çalışmaması, firma yetkilisi Bilal Çatı’yı isyan ettirdi.
Fuarın ilk günü kameranın çalındığını fark ettiğini söyleyen Çatı, "Durumu fuar yetkililerine bildirdik. Fuar yetkilileri bizi CNR’a yönlendirdi. CNR Fuarcılık salondaki kameranın çalışmadığını ve hakkımızı hukuki yollarla aramamız gerektiğini söyledi. Fuarı organize eden firma da yaşanan hırsızlık sonrası kameraların çalışmadığı bilgisini öğrendiklerini söyledi. Dolayısıyla yaşanan mağduriyette biz yalnız başımıza kaldık. Profosyonel kameramız çalındı" dedi.
Teknoloji fuarında güvenlik kamelaranın çalışmamasının şaşılacak bir durum olduğunu söyleyen Çatı, "Fuar organizatörü bile bilmiyorsa katılımcıların bilmesi de mümkün değil. Tabii ki biz bu bilgiye sahip olsaydık tedbirimizi alırdık. Ürünlerimizi sigortalatırdık, kendi güvenlik kameramızı koyabilirdik. Ya da bir güvenlik görevlisi kiralardık. Polis merkezinde ifade verdik. Yarın da avukatlarımız gerekli hukuki yollara başvuracak. Kamera gördüğünüz gibi tam karşımda. Ben ona bakıyorum o bana bakıyor ama çalışmıyor. Ben onu görebiliyorum ama o beni göremiyor. Bilişim ve teknoloji fuarında maalesef teknoloji özürlülüğü içindeyiz" ifadelerini kullandı.
(İHA)