BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  DÜNYA

Çavuşoğlu'ndan sonra ABD'den flaş Afrin açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı açıklamada ''Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki gelişmelerden endişeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

TÜRKİYE - ABD arasında Afrin restleşmesi yaşanıyor. Ankara'ya gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan soğuk duş etkisi yaratan mesajlar geldi. Tillerson ''Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki son yaşanan gelişmelerden dolayı kaygılıyız.''dedi.

Suriye'de büyük askeri operasyonların sonuna geldiklerini dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Bu tamamen DAEŞ yenilgiye uğratıldı anlamına gelmemeli" şeklinde konuştu.

YA DÜZELECEK YA TAMAMEN BİTECEK
Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'ye rest çekmiş ve ''ABD ile ilişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya düzelecek ya tamamen bozulacak'' demişti. Tillerson'un bu son dakika açıklamasının Çavuşoğlu'nun mesajından sonra gelmesi dikkat çekici oldu.

Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Mısır'ın ardından bugün Kuveyt'e geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'ya da gelecek. 

EK YARDIMDA BULUNACAK
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye'de özgürlüğe kavuşturulan bölgelerde istikrarın sağlanması için 200 milyon dolar ek yardımda bulunulacağını da ifade etti. 

Çavuşoğlu'ndan ABD bombası! Ya herro ya merro

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye sert sözler Avrupa'ya uyarı