BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çavuşoğlu IŞİD'in hedefini açıkladı! Erdoğan'ı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gaziantep'te IŞİD tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu IŞİD'in hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gaziantep'teki saldırıyla ilgili ''DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde Recep Tayyip Erdoğan büyük rol oynamıştır ve onlar için birinci hedef Recep Tayyip Erdoğan'dır'' ifadelerini kullandı. İşte Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

IŞİD'E EN BÜYÜK DARBEYİ BİZ VURDUK

Gerek siyasi toplantılar gerekse arazi üzerinde Türkiyenin çok yardımı olmuştur. Sadece DAEŞ'le mücadele görüntüsü adı altında kendi işlerini yapan terör örgütleri hariç herkese destek verdik. bundan sonra da; DAEŞ'e yapılan operasyonlara da katkımız devam edecektir. Türkiye her zaman DAEŞ'in ilk hedefi olmuştur. Çünkü onların faaliyet alanlarını daraltarak en büyük darbeyi onlara biz vurduk.

HEDEF RECEP TAYYİP ERDOĞAN

DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde Recep Tayyip Erdoğan büyük rol oynamıştır ve onlar için birinci hedef Recep Tayyip Erdoğan'dır. DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz ve her türlü desteği de vereceğiz.

'DAEŞ'LE MÜCADELE EN BÜYÜK HAKKIMIZDIR'

DAEŞ'in Gaziantep'te 54 vatandaşımızı şehit ettiğini gördük onlarla mücadele de bizim en büyük hakkımızdır. DAEŞ'le mücadele için elimizde tezkeremiz ve haklarımız da var bunu sonuna kadar kullanmaya hakkımız var.

'BEKLENTİMİZ SÜRECİN UZAMADAN GÜLEN'İN İADE EDİLMESİ'

Bizden bir heyet ABD'ye gidecek. Gülen'in iade süreci için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la Washington'a gitmeyi planlıyorum. ABD'den de beklentimiz çok uzatılmadan Terörist Başı Gülen'in bize iade edilmesidir.