BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  DÜNYA

Çavuşoğlu Fransa'da temaslarda

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te temaslarını sürdürüyor.

Abone ol

Romanların toplu sınır dışı edilmesi konusunda Avrupa Birliği Komisyonu ile sorunlar yaşayan Fransa, Avrupa Konseyi ile işbirliği yapmak istiyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te başta Fransa Meclis Başkanı Bernard Accoyer olmak üzere, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Pierre Lelouche ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde, yurt içinde ve dışında Fransız hükümetini sıkıntıya sokan, ''Romanların sınırdışı edilmesi'' konusu da gündeme geldi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bu konuda Avrupa Konseyi'nin başlattığı girişime atıfta bulundu ve Fransa'ya Avrupa Konseyi'nin yardımcı olabileceğini söyledi.

Fransız yetkililer, Çavuşoğlu'nun teklifine olumlu yaklaştılar ve işbirliği yapabileceklerini söylediler.

Toplantıların ardından A.A. muhabirinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, ''Bu konuda bizimle işbirliği yapmak istediklerini söylediler. Konuyla ilgili düzenlenecek konferansta getirilecek önerilere önem verdiklerini söylediler. Bu da sevindirici bir gelişme'' dedi.

Bugün Paris'teki görüşmelerinin ''çok olumlu ve yapıcı'' geçtiğini kaydeden Çavuşoğlu, ''Fransa'nın AKPM'nin çalışmalarına büyük önem verdiğini ve desteklediğini'' söyledi.

KOUCHER'LE GÖRÜŞME

AKPM Başkanı, Kouchner'le ilgili yaptığı görüşmeye de atıfta bulundu ve Fransız Dışişleri Bakanı'nın, Türk dış politikasını çok başarılı bulduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Fransız dışişleri bakanının, başta Balkanlar olmak üzere diğer yakın bölgelerdeki, Türkiye'nin yürüttüğü aktif dış politikadan övgüyle söz ettiğini ifade etti.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bugün ayrıca Fransa Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu'nda bir konuşma yaptı.

Çavuşoğlu, AKPM'nin Dağlık Karabağ, Kosova, Bosna-Hersek, Moldova, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Arnavutluk gibi ülkelerde yaşanan sorunların çözümüne ilişkin yaptığı aktif çalışmalar konusunda Fransız parlamenterlere bilgi verdi.