BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.446,83
HABER /  SPOR

Cavcavdan ilginç öneri

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, hakem ve futbolcular için ilginç bir öneri getirdi.

Abone ol

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolculara oyun kurallarının daha iyi anlatılabilmesi için, Turkcell Süper Lig'deki her kulüpte birer hakem görevlendirilmesi önerisinde bulundu.

Futbolcuların çoğu zaman, oyun kurallarını çok iyi bilmedikleri için, kendilerine ve takımlarına zarar verecek hatalar yaptığını ya da gereksiz yere
hakemin kararlarına itiraz ettiğini ifade eden Cavcav, şöyle devam etti:

"Şayet kulüplerde futbolculara sürekli oyun kurallarını anlatacak ve yeni gelişmeler hakkında bilgi verecek birer hakem olursa, futbolcu da saha içinde daha bilinçli hareket eder. Kulüplerde görev yapacak hakemler, ya genç isimler ya da hakemliği bırakmış tecrübeli hakemler olabilir. Bu hakemlerin ücretleri de Futbol Federasyonu tarafından karşılanmalıdır."

-REZERVE LİG-

İlhan Cavcav, Turcell Süper Lig karşılaşmalarında forma şansı bulamayan oyuncuların hazır tutulması ve genç hakemlere tecrübe kazandırılması için, rezerve lig kurulması çağrısını da tekrarladı.

Bu konuda daha önce yaptığı önerinin Futbol Federasyonu tarafından kabul görmediğini ifade eden Cavcav, ''30 yıllık tecrübeme dayanarak rezerve ligin çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana da yaptığı açıklamayla, benimle aynı düşünceyi paylaştığını bildirdi. Takımlar kadrolarında birçok futbolcuya yer veriyor. Fakat maçlara en fazla 18 kişiyle çıkabiliyorlar. Kadroya giremeyen futbolcuların da sürekli hazır durumda tutulabilmesi ve maç tecrübesi kazammaları açısından rezerve lig çok iyi olacaktır. Ayrıca bu karşılaşmalarda görevlendirilerek genç hakemlerin de tecrübe kazanmaları sağlanabilir'' diye konuştu.