BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.450,80
HABER /  GÜNCEL

Çatıya çıkan genci Sarıgül indirdi

Çocuğu için ameliyat parası bulamayan genci, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ikna etti!

Abone ol

Çocuğunun ameliyatı için parasının yetmediğini iddia eden şahıs, Şişli'de intihar girişiminde bulundu. Mecidiyeköy'de trafiği kilitleyen intihar girişiminde olay yerine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, para vererek şahsı ikna etti.

Mecidiyeköy'de 10 katlı bir binanın en üst katına çıkan erkek bir şahsın fark edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi çağrıldı. İtfaiye ekipleri de olay yerine gelerek branda açtı. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı olay yerinde hazır bekledi. İsminin Ersin Türe (21) olduğu öğrenilen şahsı polis ikna etmeye çalıştı. Üst kısmındaki elbiselerini çıkaran Türe, zaman zaman binanın kenarına gelerek atlama girişiminde bulundu.

Her seferinde bu girişiminden vazgeçen Türe, zaman zaman da kendisini jiletledi. Türe, yaklaşık 2 saat süreyle ikna edilemedi. Daha sonra olay yerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül geldi. Binaya çıkan Sarıgül, Türe ile konuşmaya başladı. Bir süre sonra şahısla kucaklaşan Sarıgül, daha sonra Türe'yi aşağı indirdi.

Adının Ersin Türe olduğunu söyleyen şahıs Sarıgül'ün yardım sözü üzerine indiğini ifade etti. Kendisinin epilepsi hastası olduğunu ve askerlikten çürük raporu aldığını belirten Türe, "Çocuğumun kalbi delik. Kapağı değişecek. 5 bin lira istediler. Ancak 850 lira açığım var. Ben amelelik yapıyorum. Allah razı olsun Başkanım karşıladı. Söz verdi, siz de şahitsiniz." dedi.

Sarıgül de Türe'ye 850 lira verdiğini 200 lira daha vereceğini söyledi. Sarıgül, Türe'yi kendi aracına bindirerek olay yerinden götürdü.

Olay nedeniyle bazı şeritlerin trafiğe kapatılması üzerine trafik kilitlendi. Binlerce vatandaşın da olayı izlemesi üzerine Mecidiyeköy'de yaklaşık 2 saat trafik güçlükle sağlandı.