BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çatışmanın ortasında kalan Türkler yardım bekliyor

Irak’ta çatışmanın arasında kalan Türklerden Erhan Deveci, internet üzerinden yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Kaldıkları konteynırlar...

Abone ol

Irak’ta çatışmanın arasında kalan Türklerden Erhan Deveci, internet üzerinden yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Kaldıkları konteynırlara mermi çekirdekleri düştüğünü belirten Deveci, “Bir an önce yardım bekliyoruz. Güvenli bir şekilde buradan çıkmak istiyoruz” dedi.
Irak’ın batısındaki Ramadiye’ye inşaat firması tarafından çalışmaya götürülen 71’i Türk 75 kişi, şehirde bir milletvekilinin gözaltına alınması ve evinin silahlı gruplar tarafından basılarak kardeşinin öldürülmesi ile başlayan çatışmaların arasında kaldı. Sokağa çıkma yasağı getirilmesi ve güvenliğin bulunmaması sebebiyle ülkelerine dönemeyen işçiler, Türkiye’den gelecek yardımı bekliyor. Şantiyede mahsur kalan inşaat mühendisi Erhan Deveci, İHA kameralarına internetten kurulan bağlantı ile Ramadi’de yaşananları anlattı. Olayların bir milletvekilinin tutuklanması ile başladığını belirten Deveci, “6 gün önce burada bir milletvekili tutuklandı. Ardından evine kanlı bir baskın oldu. Bir kardeşi, 5 de koruması öldürüldü. Bu olaylardan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi. Tabi bu süreçte aşiretler buradaki yönetimi lav etti ve buranın yönetimini ele geçirdi” dedi.
Konteynırlardan dışarı çıkamadıklarını söyleyen Deveci, “Çok tedirginiz. Dün sakindi. Bugün üstümüzden havanlar, uçaksavar mermileri geçiyor. Silah sesleri size de geliyordur. Yere siper aldık. Herkes endişe içinde. Dün şantiyeden çıkmaya çalıştık ama yollar güvenli değildi” diye konuştu.

"GÜVENDE DEĞİLİZ"
Erhan Deveci, Türkiye’den kendilerini Irak’tan güvenli bir şekilde çıkarmasını istedi. Güvende olmadıklarını anlatan Deveci, “Dışarıda güvenli bir ortam yok. Burası da pek güvenli sayılmaz. Sonuçta konteynırlarda kalıyoruz. Yani kurşun çok rahat geçebilir. Arada konteynırlara isabet ediyor kurşunlar. Zaman zaman mermi çekirdekleri çatılarımıza düşüyor. Burada başıboş bir yönetim var. Tamamen aşiretlerin elinde burası. Biran önce yardım bekliyoruz. Güvenli bir şekilde buradan çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İnşaat mühendisi Erhan Deveci, korkularının olası bir yaralananın olması durumunda müdahale edecek kimsenin bulunmaması olduğunu söyledi.

AİLESİ YARDIM İSTEDİ
Erhan Deveci’nin annesi Döne Deveci ise, oğluna bir an önce kavuşmak istediğini söyledi. Oğlunun ve arkadaşlarının en kısa sürede Türkiye’ye getirilmesini isteyen Döne Deveci, “Çocuklarımız ateş içinde. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yardım etsin. Çok zor durumdalar. Biz de zor durumdayız. Konteynıra mermi geliyormuş, çatışmaların içinde kaldılar. Ne olacak bu halimiz” şeklinde konuştu.
(İHA)