BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çatı yı fena ti’ye aldı

Başbakan Erdoğan, "Muhalefet damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. Geometrik şekillerin nasıl bir cumhurbaşkanı çıkaracağını merak edi...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Muhalefet damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. Geometrik şekillerin nasıl bir cumhurbaşkanı çıkaracağını merak ediyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, ilk kez cumhurbaşkanının halkın seçeceğini ve bunun Türkiye’nin önünü açacağını söyledi. Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefeti eleştiren başbakan, “CHP genel Müdürü, ‘Siyasetçiler arasında cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyorum’ diyor. Sen kimsin ya, nasıl bir siyasetçisin. Birebir 27 Mayıs zihniyeti. ‘Herkes cumhurbaşkanı olur ama siyasetçi cumhurbaşkanı olamaz’ dediler. Ey Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal’i okumadınız mı? Hem CHP genel başkanıydı hem de cumhurbaşkanıydı. İşine gelmediği zaman görmüyorsun. Milli Şefleri İnönü hem cumhurbaşkanı hem de CHP genel başkanıydı. Özal, Demirel, Abdullah Gül siyasetten cumhurbaşkanlığına geçtiler” diye konuştu.
“Millet ne yaparsa en güzelini yapar” diye devam eden Erdoğan, “Muhalefet damı akmayan bir çatı aramaya devam etsin. 30 Mart’ta acayip bir fırtına esti ve bunların çatısını uçurdu gitti. Evde çocuklar soruyor, ‘dede şapkadan nasıl bir tavşan çıkacak’ diye. Biz de merakla bekliyoruz. Geometrik şekillerin nasıl bir cumhurbaşkanı çıkaracağını merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)