BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  GÜNCEL

Casus zanlısı sık sık Kosa gidiyormuş

İzmir ve Bodrum'da düzenlenen operasyonda casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan üç kişinin sorgusu devam ediyor.

Abone ol

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir ve Bodrum'da düzenlenen operasyonda casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan üç kişinin sorgusu devam ediyor.

Zanlılardan Bodrum'da yakalanan A.H.'yi (40) tanıyanlar, yaklaşık 15 günde bir Yunanistan'ın Kos Adası'na gidip geldiğini söyledi. İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise konuyla ilgili olarak şu anda açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan Bodrum'da gözaltına alınan A.H.'nin, Konacık beldesi Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren ve otellerin çamaşırlarını yıkayan bir işletmesi bulunduğu öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası zanlının, Bitez beldesi Atatürk Bulvarı'ndaki evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Otomobil, arama sırasında görünmemesi için brandayla örtüldü. Ayrıca lastikleri de sökülüp içleri arandı. A.H., daha sonra İzmir'de getirildi. Üç zanlı, saat 06.00'da gizlice hastaneye götürülerek doktor raporları alındı.

İzmir'de 1987 yılında da bir Türk vatandaşı, yabancı bir ülke adına casusluk faaliyetinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Aynı yıllarda Aydın'da iki Yunanistan vatandaşı, askerî birliklerin çevresinde fotoğraf ve görüntü çekerken yakalanmış, üzerlerinden uydu bağlantılı cep telefonu ve çektikleri fotoğraflar çıkmıştı.