BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

Çarşı Grubu’na bıçaklı saldırı

Beşiktaş Çarşı Grubu kurucularından Bülent Ergenç, Gezi Parkı eylemine destek için gittiği Taksim’de bıçaklanarak yaralandı. Kasığından bıça...

Abone ol

Beşiktaş Çarşı Grubu kurucularından Bülent Ergenç, Gezi Parkı eylemine destek için gittiği Taksim’de bıçaklanarak yaralandı. Kasığından bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Ergenç, ölümden döndü.
Siyah Beyazlıların etkili taraftar grubu Çarşı’nın kurucuları arasında yer alan Ergenç, akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir seyyar satıcı tarafından bıçaklandı. Kasığından bıçaklanarak yaralanan Bülent Ergenç, Beşiktaş Fulya’da bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.
Hayati tehlikeyi atlatan Ergenç, tedavi gördüğü hastanede saldırı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergenç, “Biz ‘Çarşı’ olarak Gezi Parkı’nda içki içilmesine karşıydık. Burada içki satışının yasak olduğunu söyledik. Akşam gittik birkaç satıcıyı ikaz ettik. Satış yapan arkadaş çıkmamak istedi. Aramızda sürtüşme yaşandı. Uyarıp dönerken, mavi t-shırt giymiş sivil bir şahıs tarafından bıçaklandım. Bir sıcaklık hissettim. Bıçaklayan şahsın kaçtığını gösterdim arkadaşlara. Daha sonra arkadaşlarım beni revire götürdüler. Revirdeki doktor arkadaşlar, bu yaraya burada müdahale edilemeyeceğini söylediler. Fulya Acıbadem Hastanesi’ne getirildim. Müdahale burada yapıldı. Sağ ya da sol tarafımdan 1-2 santim daha fazla bıçaklansaydım şu anda aranızda olmayacaktım. Ben Gezi Parkı’nın kazanılmış bir mücadele, bir hak yeri olduğunu söylüyorum. Burada içki satışına karşı olduğumu belirtiyorum. Ben Taksim’deki direnişe devam edeceğim” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)