BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,79
ALTIN 2.436,27
HABER /  SPOR

Carlos ceza alacak mı?

Hakeme küfür ettiği öne sürüldü. Peki ceza alacak mı? Karar, Futbol Federasyonu'nda...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yardımcı hakem Cem Satman’a İspanyolca, "Bayrağını kaldırsana o...." dediği öne sürülen, Fenerbahçe’nin yıldızı Roberto Carlos ile ilgili olarak kesin kararı Futbol Federasyonu verecek.

Hakem ve temsilci raporlarında bu yönde bir ifade olmamasına karşın, Roberto Carlos’un küfür ettiğinin televizyon görüntülerinde çok net duyulması nedeniyle ilginç bir durum ortaya çıktı.

Bir ilk olabilir
Futbol Federasyonu’nun, yayıncı kuruluştan maçın kasetini isteyebileceği ve konuyu önce hukuk kuruluna, sonra da disiplin kuruluna sevk edebileceği belirtildi. Disiplin kurulu da gerek gördüğü takdirde Brezilyalı yıldız en az iki maç ceza alacak.

Karşılaşma esnasında küfür ya da hakaret eden bir futbolcunun cezasının her zaman hakem tarafından verildiğini hatırlatan yetkililer, küfürün bu kez İspanyolca edilmesi nedeniyle değişik bir tablonun ortaya çıktığını hatırlattılar.

Hakemin her türlü dili bilemeyeceğini gözönünde bulunduran federasyonun, Roberto Carlos ile ilgili olarak bir ilke imza atabileceği belirtildi.

KURALLARA UYGUN DAVRANDIM
İlk maçtaki yenilgiye rağmen şampiyonluğun en güçlü adayı olduklarını savunan Roberto Carlos, hakeme itiraz ettiği dakikaların tümünde aykırı bir harekette bulunmadığını düşündüğünü ifade etti.

Sambacı, "Eğer hakem bunun tersini düşünüyor olsaydı, zaten maç içinde bana gerekli cezayı verecekti" dedi