BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Çare Sarıgül yazanları tanımıyorum'

Sarıgül'ün talimatla gençlik kollarına 'çare sarıgül' yazdırdığını itiraf ettiği halde, soruşturmada gençlik kollarına öyle bir talimat vermediğini söyledi.

Abone ol

Mustafa Sarıgül'ün Giresun Görele ziyareti sırasında tarihi çeşmelere 'çare sarıgül' yazdırdığı iddiasıyla açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Katıldığı bir televizyon programında partinin Gençlik Kolları'na her ayın ilk çarşambası 22.00-24.00 saatleri arasında talimat vererek 'çare sarıgül' yazdırdığını, bu şekilde yazmayanlarla çalışmasının mümkün olmadığı itiraf ettiği halde, yazılı alınan ifadesinde bu söylediklerini kabul etmedi. Sarıgül verdiği ifadede, Giresun ziyaretinde Görele'deki parti Gençlik Kolları'na 'çare Sarıgül' yazısının yazılması için talimat vermediğini, yazıları yazdığı iddia edilen şahısları tanımadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi. Açılan soruşturmada, yüklenen suçla ilgili kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak objektif ve yeterli delil bulunmadığı, suçlamaları kabul etmediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.