BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  GÜNCEL

Çapkından istanbullulara uyarı

Bazı şehirlerde terör örgütü yandaşları tarafından çıkarılan olaylara karşı en üst seviyeden uyarılar gelmeye devam ediyor

Abone ol

Terör yandaşlarının çıkartmaya çalıştığı olaylara müdahale eden İstanbul Emniyet'inin başındaki isim Hüseyin Çapkın, kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasını istedi. Çapkın, kışkırtıcı sözlerin en yakındaki insanlardan bile gelmesi durumunda soğukkanlı davranılması gerektiğini belirterek "Görevli ya da vatandaş hepimizin kışkırtmalar konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kendisine iade-i ziyarette bulunan Harp Okulları Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler'i uğurladıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Çapkın, ister kamu görevlisi ister vatandaş olsun herkesin dikkatli davranması gerektiğinin altını çizdi. Çapkın, "Görevli ya da vatandaş hepimizin kışkırtmalar konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Kışkırtmayla ilgili bir sözü yakınımızdan biri söylese bile onu haksız çıkartmalıyız. Hepimiz birbirimizi sevmeliyiz. Gün birlik beraberlik günü. Polislerimiz de aynı anlayışla tabii ki çalışıyor." şeklinde konuştu.

Polisin olaylar karşısındaki tutumunu değerlendiren Çapkın, güvenlik görevlilerinin olaylar sırasında mutlaka bölgede bulunması gerektiğini anlattı. Çapkın, "Polislerimizin yaptığı şey olay çıkmadan önlemek ya da olay çıktıktan sonra gerekiyorsa zor kullanmak. Her halukarda orada bulunmak. Yapmaya çalıştığımız şey bu. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Kışkırtmalara kapalı olmamız gerekiyor. Altını çizerek belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

İHALE OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 64

Gazetecilerin ihale operasyonuna ilişkin sorularını da cavaplayan Çapkın, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonun 12 ilde gerçekleştirildiğini ve 64 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi. Çapkın, operasyon kapsamında 82 kişilik liste oluşturduklarını belirterek, soruşturmanın özetle hastanelerdeki ihale yolsuzluğu iddialarına yönelik olduğunu anlattı.