BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  GÜNCEL

Göstericileri tarayan esnaf konuştu

Türkiye adeta patlamaya hazır bir bomba... Bugün de pimi çekildi. 2 kişi öldü. Göstericilerin üzerine ateş açan esnaf kendini savundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

DTP'nin kapatılmasının ardından tırmanan gerilim bugün daha da arttı. Muş'un Bulanık ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi öldü. İlçede ilk önce 2 kişiyi bir polisin öldürdüğü şaiyası yayıldı ama gerçek çok geçmeden anlaşıldı.

Olay şöyle gerçekleşti:

Bugün gösteri nedeniyle kepenklerin kapatıldığı ilçede çok az açık işyerinden biri de T. B.'nin manifaturacı dükkanıydı.

Göstericilerin dükkanın önünden geçerken taş atmaları kanlı bir sonuç getirdi.

T. B. isimli bir esnaf içeri girip kalaşnikofunu aldı ve ateşledi. Saldırıda Kemal Kayacan ile Nejmi Oral isimli iki kişi yaşamını yitirdi. Olayda 7 kişi de yaralandı. Yaralıların isimleri ise şöyleydi: Hamdullah Güvercin, Sadık Çiftçi, Cüneyt Çelik, Kenan Gündüz, Heybet Kondu, Abdulkerim Çelik ve Lokman Sönmez

ARAP KÖKENLİ ESKİ BİR KORUCU

Karakolda ilk ifadesi veren B. "Dükkanıma taş attılar, kendimi korumak için ateş açtım" dedi.

Öte yandan PKK'ya yakınlığıyla bilinen  Fırat Haber Ajansı (ANF), Bulanık'taki olaylardan sonra gözaltına alınan esnaf T.B.'nin köy korucusu ve JİTEM elemanı olduğunu öne sürdü.

Ajans, tüm esnaflar kepenk kapatırken Mardin nüfusuna kayıtlı olan Arap kökenli T.B.'nin polis koruması altında işyerini açtığını haberleştirdi.