BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  GÜNCEL

Makinistler yarın ikinci kez iş bırakacak

Adana'dan 4 Türkiye genelinde 16 TCDD çalışanının, görevlerine iade edilmemeleri durumunda greve gideceklerini açıkladı.

Abone ol

Adana'da iki sendikaya mensup kamu çalışanları düzenledikleri eylemle, geçici olarak görevden alınan Adana'dan 4 Türkiye genelinde 16 TCDD çalışanının, görevlerine iade edilmemeleri durumunda greve gideceklerini açıkladı.

Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana şubesi üyeleri, Tren Garı'nda basın açıklaması yaptı. 25 kasında yaptıkları eylemden dolayı 16 arkadaşlarının görevlerinden uzaklaştırıldığını aktaran Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Muhittin Topal, arkadaşlarının tekrar görevlerine iade edilmemeleri durumunda yarın saat 00.00'da iş bırakacaklarını açıkladı. Sendikaların uyarı eyleminden dolayı, memurlara disiplin cezaları verilemeyeceğini ifade eden Topal, hukuk yok sayılarak 16 kişinin görevden alındığını kaydetti. Topal, bu kararın kaldırılmaması durumunda bir kez daha iş bırakma eylemi yapacaklarını vurguladı.

BTS Başkanı Gök de TCDD yönetiminin mahkeme kararlarının hiçe sayarak üyelerini işten uzaklaştırdığını kaydetti. İki sendika olarak, saat 00.00'dan başlamak üzere bir günlük grev kararı aldıklarını aktaran Gök, grev nedeniyle bu tarihte yolcu trenlerinin 25 Kasım'da olduğu gibi yine çalışmayacağını, vatandaşlardan anlayış beklediklerini sözlerine ekledi.