BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.489,64
HABER /  GÜNCEL

Cansu Kaya'nın katil zanlıları ne dedi?

Cansu Kaya cinayetiyle ilgili dün iki kişi gözaltına alındı. Sorgularında cinayeti kabul etmeyen iki zanlı, Cansu'nun suya girdiğini; ancak çıkamadığını iddia etti.

Abone ol

MUĞLA ’nın Ortaca İlçesi’nde, 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın kanalda ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, Kaya'nın iki arkadaşı gözaltına alındı. Şüphelilerin olay günü Kaya ile geç saatlerde göle girdikleri iddia edildi.

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve sorgusu süren N.D. (24) ve M.P.C. (17) yarın adliyeye sevk edilecek.

Cansu Kaya’nın cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan zanlılardan N.D.’nin (24) jandarmaya verdiği ilk ifadede, "M.P.C., suya atladı, arkasından da Cansu suya atladı. Cansu sudan çıkmayınca olay yerinden kaçtık.  Cansu’ya ait elbise ve çantasını farklı bir noktaya götürerek yaktık" dediği, M.P.C.’nin (17) de bunu doğruladığı öğrenildi.

Cansu Kaya, 16 Haziran'da Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Cesedin üzerinde sadece iç çamaşırı olduğu belirtilmişti.

AİLE, KATİLİN BULUNMASINI İSTİYOR

Yeğeninin evine bağlı bir genç olduğunu, açık lisede okuduğunu ve üniversiteye gitme hayalleri kurduğunu söyleyen amcası Ramazan Ötüş, ölüm haberi üzerine ailece yıkıldıklarını söyledi. Kendisinin küçükken evlatlık verildiğini ancak Cansu’nun öz amcası olduğu belirten Ramazan Ötüş, "Cansu ailesine bağlı bir kızdı. Babasından daha fazla beni görürdü. Çocukların hepsi de bana ’baba’ derlerdi. Cansu’yu hemen hemen her gün görürdüm. Benim yanıma gelirdi. Benimle her şeyini konuşurdu. Gizlisi saklısı yoktu. Dalyan’da çalışmak için benden izin aldı. ’Ben okumak istiyorum, lisede iki dersim kaldı. Yarın üniversitede para lazım olur; babamın durumu da belli, çok fazla yük olmayayım harçlığımı da çıkartırım’ dedi ve çalışmaya başladı. Ben yıllardır balık yakalarım denize dalarım. Çok boğulan insan gördüm. Cansu, kesinlikle boğulmuş gibi değildi. Bulunduğunda burnundan kan geliyordu. Sadece vurgun yiyen kişinin burnu kanar. Kesinlikle Cansu önceden öldürülmüş ve suya atılmış bulunduğunda boynunda da iz vardı. Ben bu işin faillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.
2015 DİYANET İMSAKİYESİ TÜM İLLERİN LİSTESİ TIKLAYIN