BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cannes mı Berlin mi?

Ezel Akay, Türk sinemacılarının çok önemsediği Cannes ve Berin film festivallerini karşılaştırdı.

Abone ol

'Berlin'de Türk Sineması' gecesine katılan Akay, Berlin ve Cannes'ın havalarının birbirinden çok çok farklı olduğunu belirtti. Cannes'ın birçok sinemacıya olumsuz anlamda 'fazla elit' geldiğini söyleyen Akay, "Ama Berlin'de en ufak bir elitizm yok. Kendimizi evimizde hissediyoruz." şeklinde konuştu. Almanya'daki Türk yoğunluğuna atıf yapan Ezel Akay, "Şehre geldim, bir arkadaşımı aldım. Eczaneye gittim, ilaç aldım. Oradan taksiye bindim, eve geldim; daha hiç Alman'la karşılaşmadım." diye espri yaptı.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet ise Türklerin Berlinale festivaline her sene çıkartma yaptığını belirterek, "Türk sanatını ne kadar iyi boyutlara geldiğini görmemiz için de bir vesile oluyor." dedi. Acet, Türk filmlerinin Almanya'da çok iyi bir temsil görevi yaptığını kaydetti. Büyükelçi Acet, Türklerin büyük çoğunluğunun topluma uyum problemi olmadığına da sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen gecede bazı oyuncu ve yönetmenlerin yanı sıra Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi üyesi Bilkay Öney gibi siyasetçiler de hazır bulundu.