BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombanın eşi her şeyi anlattı! Siyah poşetle eve gelir...

Gaziantep'te IŞİD üyelerine yönelik operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, eşi Nesibe Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.

Abone ol

GAZİANTEP'te 19 Mayıs'ta terör örgütü DAEŞ'e yönelik  düzenlenen operasyonunda, polislerin eve geldiğini fark eden ve üzerindeki  bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın, olay sırasında evde bulunan ve daha  sonra tutuklanan eşi ve kardeşinin mahkemedeki ifadelerinin detayları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 19  Mayıs'ta düzenlediği operasyonda Yunus Durmaz'ın üzerindeki bombayı patlatıp  intihar etmesinin ardından evde sağ olarak yakalanan ve tutuklanan eşi Nesibe  Durmaz'ın (25), 23 Mayıs'ta çıkarıldığı 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki ifadesinde,  Yunus Durmaz ile 5 yıldır evli olduğunu söyledi.



POLİSLER EVİ BASARKEN KENDİNİ PATLATTI

Bu evlilikten 2 çocukları bulunduğunu ifade eden Nesibe Durmaz, "2 yıl  önce eşim bir süre 'işe gidiyorum' diye evden ayrılmıştı. Emniyette Suriye'ye  gittiğini öğrendim. O zamanlar evim Cinderesi Mahallesindeydi. 2 çocuğumla  çaresiz şekilde tek başıma kaldım. Pazardan ya da marketten eve döndüğümde  kapının altından zarf atıldığını görürdüm. Eşim bu şekilde bana düzenli para  gönderirdi, geçimimizi böyle sağladık. 7 ay sonra eşim eve gelip bizi başka bir  eve götürdü. Polis takibinden kaçmak için 1 yılda 6 kez ev değiştirdik." dedi.

 Eşinin zaman zaman siyah poşetler içerisinde eve bazı eşyalar  getirdiğini belirten Nesibe Durmaz, "Eşim bu eşyalara kesinlikle bakmamamı  isterdi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayı da eşimden öğrendim. Evde  televizyon yok, sadece eşimin dizüstü bilgisayarı var. Bazen haberlere bakar ve  bazen de oyun oynardı. Patlamadan 2-3 gün sonra da eşim eve siyah poşetlerle bir  şeyler getirdi. Sorduğumda ise mutfak malzemeleri olduğunu söyledi, üzerini bezle  kapattı. Ayrıca eşim her gittiği adreste farklı isim kullanırdı. Kendisini kimi  yerde Rıfat, kimi yerde Fırat olarak tanıtırdı ama ben sarışın olduğu için ona  'Sarı Yusuf'um' derdim." diye konuştu.

 Hacı Ali Durmaz da ifadesinde, ağabeyiyle yengesinin tartıştıklarını,  bunun üzerine yengesinin küsüp babasının Nizip ilçesindeki evine gitmesinin  ardından abisinin kendisinin de bulunduğu bir ortamda yengesini telefonla  arayarak, ''Eve dönmezsen canlı bomba yeleğini giyip gelir, hepinizi patlatırım'  şeklinde tehdit ettiğini söyledi.

19 Mayıs günü gerçekleşen olayın ardından patlamanın faillerinin  yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, kendisini patlatan Yunus  Durmaz'ın eşi ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.