BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  DÜNYA

Canlı bombalara süper teklif

Sri Lanka hükümeti, intihar bombacısı olmaya karar veren militanlara çağrıda bulundu. Nasıl mı?

Abone ol

Sri Lanka hükümeti, intihar bombacısı olmaya karar veren militanlara çağrıda bulunarak, teslim olmaları karşılığında yaklaşık 100 bin dolar para ve yurt dışında "yeni bir hayata başlama" vaadinde bulundu.

Tamil militanlarının sıklıkla saldırı düzenlediği Kolombo'daki duvarlara asılan ilanlarda, "Sri Lanka'nın, hayatınıza, gençliğinize ihtiyacı var. Neden onu Prabakaran (Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları örgütü lideri) için harcıyorsunuz?" ifadesi yer aldı.

Posterlerde hükümetin, teslim olan bombacıları gerekli olduğunda aileleriyle birlikte yurt dışına gönderebileceği, ayrıca yaklaşık 100 bin dolar ödül verebileceği belirtildi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Keheliya Rambukvella, bir intihar saldırganının kopmuş başının fotoğrafının da bulunduğu ilanlarla ilgili olarak, "intihar saldırganlarının da kandırılmış olduklarına inandıklarını, kendilerini öldürmelerini değil yaşamalarını istediklerini" söyledi.

Rambukvella, teslim olan militanların affedileceklerini, rehabilite edileceklerini ve iş bulmalarına yardım edileceğini belirtti. Sözcü, hükümetin bu parayı nereden bulacağı ya da kimleri buna "layık göreceği" konusunda bilgi vermedi.

Hükümet yetkilileri, yaklaşık iki hafta önce asılmaya başlanan imzasız posterlerin kaynağını bilmediklerini açıklamıştı. Askeri yetkililer, bugün posterleri kendilerinin hazırladığını kaydetti.

Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları, Sri Lanka'da 1983'den beri bağımsız bir devlet kurmak için silahlı mücadele yürütüyor. Saldırı ve operasyonlarda bugüne dek 70 binden fazla kişi öldü.