BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.388,32
HABER /  GÜNCEL

Çankaya'yı aşmanın formülü

Hükümet, sorunları çözme konusunda ya yasalara ya da Çankaya engeline takılıyor. Başbakan Erdoğan, 2B, YÖK, ve kamu reformunda sorunu aşacak formülü açıkladı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak yazarlarıyla yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısıyla gündemdeki konular hakkındaki görüşlerini açıkladı.

YÖK, kamu reformu, 2B gibi konularda "takvimin ne olduğu" sorulup, başörtüsü sorununun da beklediği anımsatılınca Erdoğan, "Kesin bir takvimimiz yok. Biraz atmosfer ve zemin olayı. Bunlar Anayasa değişikliği gerektiren konular. Anayasa değişikliğiyle netice alıp alamayacağımız referandum yolunun denenip denenmeyeceği, bunlar aramızda tartışılan konular. Paket olarak referanduma gidilip gerekirse. Ancak başörtüsü Anayasa konusu değil" dedi.

Erdoğan referandum sinyali verdi.

Erdoğan bir türlü çözülemeyen sorunlar için şunları söyledi:

"Kesin bir takvimimiz yok. Biraz atmosfer ve zemin olayı. Bunlar Anayasa değişikliği gerektiren konular. Anayasa değişikliğiyle netice alıp alamayacağımız referandum yolunun denenip denenmeyeceği...

Bunlar aramızda tartışılan konular. Paket olarak referanduma gidilir gerekirse. Ancak başörtüsü Anayasa konusu değil. Farklı bir konu. Burada biz toplumdaki bütün hassasiyetleri düşünerek adımlar atıyoruz. Onun için şu saatte bunu yapacağız diye bir şey yok. Zemin ve atmosfer elverirse adımı atarız. Yoksa bunu erteleyebiliriz de. Bizim parametreleri kaybetmememiz lazım. Ekonomik öncelikleri gözetmemiz lazım."

Kaynak: www.yenisafak.com.tr