BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

Çankaya’da 29 Ekim resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. Yaklaşı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. Yaklaşık bir saat resepsiyona davetlilerle tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül’ün, tokalaşma töreninden sonra ayakları uyuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çankaya Köşkü’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verdi. Resepsiyonun verileceği salona gelen Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, davetlileri kabul etti. Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Neriman Kamuran Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakan Hayati Yazıcı, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının temsilcileri, BDP’li milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, DSP Genel Başkanı Masum Türker, uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcular, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, işadamları, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Yusuf Ziya Orhan, çok sayıda siyaset, medya, spor ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

SEMRA ÖZAL 20 YIL ARADAN SONRA ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından verilen resepsiyonda ilkler yaşandı. 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın eşi Semra Özal 20 yıl aradan sonra tekrar Çankaya Köşkü’ne çıktı. Semra Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından verilen resepsiyona katılarak davetliler arasında yer aldı. Semra Özal’ı karşılarında gören davetliler ise Semra Özal’a yoğun ilgi gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de resepsiyona katılan davetliler arasında yer aldı. Geçen yıl Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyona katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam programında yapılan son dakika değişikliği ile resepsiyona katılma kararı almıştı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e tebriklerini arka arkaya yaptı.

ENGELLİ SPORCULARDAN CUMHURBAŞKANI GÜL’E KAPALI ZARF
29 Ekim resepsiyonuna davet edilen Cumhurbaşkanı Gül’e engelli sporcular kapalı bir zarf verdi. Engelli sporcular ile tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, engelli sporcuların verdiği zarfı alarak cebine koydu. En küçük engelli sporcu Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün elini öptü. Bu sırada Hayrünnisa Gül ise engelli sporcunun yanaklarından öptü.

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN AYAKLARI UYUŞTU
Yaklaşık bir saat davetliler ile tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül’ün ayakları uyuştu. Yoğun programı ve bir saat davetlilerle tokalaşmak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Gül’ün ayaklarının uyuşması üzerine topallamaya başladı. Gül, tokalaşma programının sonunda hatıra fotoğrafı çektirilirken yanında bulunan korumaya “ayaklarım uyuştu” dedi. Resepsiyon salonuna geçmek üzere hareket eden Cumhurbaşkanı Gül’ün ise ayaklarının uyuşması üzerine topalladığı görüldü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda şıklık yarışı yaşandı. Hayrünnisa Gül giydiği kıyafet ile tüm dikkatleri üzerine çekerken, yabancı misyon temsilcilerinin eşleri ise giydiği yöresel kıyafetler ile dikkat çekti.