BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  DÜNYA

Hoşgörü getirdik

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç cumhuriyetin 90. yılını kutladıklarını belirterek, Türk milletinin Balkanlara ve Rumeli’ye sevgi, hoş...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç cumhuriyetin 90. yılını kutladıklarını belirterek, Türk milletinin Balkanlara ve Rumeli’ye sevgi, hoşgörü, adalet ve medeniyet getirdiğini söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve eşi Zeliha Duruer’in Cumhuriyet’in 90. yıldönümü nedeniyle Ekmekcizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda verdiği resepsiyona katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, “Genç Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını kutluyoruz. Ama hemen 90 yılından geriye gidildiğinde Balkanlara ve Rumeli’ye medeniyet sunduğumuz bir bölgedir. O medeniyete başkentlik yapmış bir Edirne, 1350’li yıllardan bu milletin değerleri var, bu milletin medeniyet anlayışı var, sevgisi, hoşgörüsü, barış anlayışı var. İnşallah Cumhuriyetin 2023 yılında muasır medeniyet seviyesini yakalamış ve onun üzerine gitmek hedefi olan bir güçlü Türkiye’yi hep birlikte görmeyi umut ederek, tekrar cumhuriyet bayramınızı kutluyor, daha güzel günlerde, daha coşkulu bayramlarda birlikte olmayı diliyorum” dedi.
Edirne Valisi Hasan Duruer ise, meslek hayatında ilk defa bu kadar coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı geçirdiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Cumhuriyetin 90. yılı pastasını Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu kesti. Resepsiyon, 10. Yıl Marşı’nın söylenmesinin ardından son buldu.