BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Çankaya ne benim ne onun

AK Parti İstanbul mitinginde konuşan Abdullah Gül Sezer'i yuhalatmadı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de şu anda süresi bitmiş bir Cumhurbaşkanı bulunduğunu belirterek, ''Yuh, demeyin. Haklıyken haksız durumuna düşeriz. Kendileri de biliyor bizim haklı olduğumuzu'' dedi.

AK Parti'nin Kazlıçeşme'deki mitingine katılan Gül, katılanların ''Çankaya senin'' sloganları üzerine, ''Çankaya ne benim, ne O'nun. Çankaya aslında milletin olacak. Çankaya aslında bütün milletin, herkesin olacak. Herkese eşit olacak. Bu Türkiye'nin arzusu'' diye konuştu.

Çankaya ne benim ne O'nun

Bugünkü Türkiye'nin açık bir toplum olduğunu da dile getiren Gül, cumhurbaşkanı seçimi sürecine dikkati çekerek, ''Ne kadar acı, Türkiye'ye yakışmayacak manzaralarla 2 ay önce karşı karşıya kaldık'' dedi.

Abdullah Gül, ''Cumhurbaşkanı seçimi konusunu niçin meydanlarda halkla tartışıyorsunuz?'' şeklinde kendilerini kınayanların bulunduğunu anımsatarak, bunu söyleyenlerin demokrasi inancının zayıf olduğunu ifade etti. Türkiye'de şu anda süresi bitmiş bir Cumhurbaşkanı var. 'Yuh' demeyin. Haklıyken haksız durumuna düşeriz. Kendileri de biliyor, bizim haklı olduğumuzu... Biz de sevgi ve dostluk var, hırçınlık yok. Kimin hırçın olduğunu biliyorsunuz.''