BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den o ihraçlar için açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, son KHK'daki ihraçlara yönelik eleştirilere cevap verdi. Canikli, "Bağırsanız da çağırsanız da terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye için 16 Nisan'ın çok önemli bir tarih olduğunu söyleyerek, bu tarih milletin çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Son KHK ile çoğunluğu terör örgütü PKK ile ilişkisi olan kamu görevlilerin ihraç edildiğini de belirten Canikli, ihraçların devam edeceğini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Canikli, şehir hastanelerinden en güzelinin geçen haftalarda Mersin'de hayata geçirildiğini hatırlattı.

Türkiye'nin ilerki dönemde tarihi, hayati ve Türk siyasi tarihinin en önemli

Son KHK'da ihraç edilen PKK ile bağlantılı PKK terör örgütüyle ilişkisi tespit edilenlerin sayısı fazla. Son KHK ile ihraç edilenlere ilişkin gürültünün çıkmasının temel nedeni de bu.

düzenlemelerinden, reformlarından bir tanesini hayata geçirmek için sandık başına gideceğine dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 14-15 yılda Türkiye gerçekten inanılmaz işler yaptı. Bu milletle birlikte hep birlikte çok güzel işler yapıldı. Çok önemli ve sıkıntılı badirelerden geçildi. Bunu milletimizle hep birlikte yaşadık, şahit olduk ve hep birlikte yolda yürümeye devam ettik. Şimdi Allah'ın izniyle önümüzdeki 16 Nisan'da yine bu milletin çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşınmasında büyük katkı sağlayacak, Türk siyasi tarihinin en önemli reformlarından bir tanesi için millet olarak sandığa gidiyoruz. 16 Nisan çok önemli bir tarih.

"PARLAMENTER SİSTEM KRİZDİR"

Yani başbakan seçildi geldi görevlendirildi, kabinesini hazırladı cumhurbaşkanına götürdü. Eğer cumhurbaşkanı oradaki isimlerden bazılarına itiraz ederse, edebilir çünkü cumhurbaşkanı onaylamadan hükumet göreve başlayamıyor. Hükumet icraata başlayamıyor, hükumet kurulamıyor. Tek başına başbakanın önermesi de yetmiyor. Tek başına cumhurbaşkanının onaylaması da yetmiyor. Yani cumhurbaşkanının önerme yetkisi yok. Başbakanın onaylama yetkisi yok. Önerme yetkisi başbakanda onaylama yetkisi cumhurbaşkanında. Her iki iradenin aynı yerde buluşması gerekiyor. Eğer bir tanesi farklı düşünüyorsa bu bir krizdir.

"AZ KALSIN KOALİSYON KURULACAKTI"

Bakın 7 Haziran seçimlerinden sonra az kalsın CHP ile bir koalisyon hükümeti kurulacaktı. Bu ülke uçurumun eşiğinden döndü, Allah korudu. Sonra 1 Kasım’da millet o düğümü orada çözdü. Yani esas tehlike şu andaki sistemde. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde milletin doğrudan kendisini yönetecek, kendisine liderlik edecek olan cumhurbaşkanını seçtiği bir sistemde buna benzer hatanın ortaya çıkma ihtimali söz konusu değil. O yüzden herkesin içi rahat olsun, gölünüz rahat olsun.

"İSTİSNASIZ İHRAÇ EDİLECEKLER"

Devletten çıkartılması, atılmaları, ihraçları için illa terör örgütü üyesi olmaları gerekmez. Terör örgütleriyle bağlantıları varsa hukuki alt yapısı budur, ihraç edileceklerdir ve ihraç ediliyor. Bütün ihraçları bu çerçevede düşünmek gerekir. Yani FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu zaman ihraç edilmesi tamam ama PKK bölücü terör örgütüyle bağlantılı olanların ihraç edilmesinde itiraz etmek çelişkili bir durumdur. Hepsinde tavizsiz bir şekilde ister PKK terör örgütü mensubu olsun, ister diğer terör örgütü mensupları bir şekilde bağlantısı tespit edildiği anda kesinlikle ihraç edilecektir, edilmektedir, edilmeye devam edilecektir. Hiç kimse itiraz etmesin, konuyu başka yere çekmesin. En çok çıkan KHK ile 4 binden fazla terör örgütleriyle bağlantısı tespit edilen kamu görevlisinin ihraç edildi. Daha önceki KHK'larda ağırlıklı olarak FETÖ ile mücadele çerçevesinde ve doğal olarak FETÖ mensupları ağırlıklı olarak ihraç edilenlerin arasında vardı. Bütün terör örgütleri artık mücadele alanımıza girdi ve girmesi gerekiyordu. Son KHK'da ihraç edilen PKK ile bağlantılı PKK terör örgütüyle ilişkisi tespit edilenlerin sayısı fazla. Son KHK ile ihraç edilenlere ilişkin gürültünün çıkmasının temel nedeni de bu. Ne derseniz deyin. Bağırsanız da çağırsanız da biz bu mücadeleyi yürüteceğiz.Millete sözümüz var bu mücadeleden kimse bizi alamaz Allah'ın izniyle."