BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den devalüasyonun açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD'deki başkanlık seçimleri sonrası ateşi yükselen döviz piyasası için net konuştu. Canikli, devalüasyon tartışmalarına da değindi "Türkiye'de olma ihtimali yok" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kur seviyesindeki dalgalanmaların hiç birinin devalüasyon olmadığını bundan sonra da olmayacağını söyledi. Canikli, teknik olarak devalüasyon'un Türkiye'de olma ihtimalinin bulunmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, iki spor tesisinin temelini atmak için geldiği Giresun'da Vali Hasan Karahan'ı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmasında, terör örgütünün Avrupa dahil birçok ülkeden destek aldıklarını söyledi. İşte Canikli'nin açıklamalarından bazı satır başları:

"Avrupa bugün itibariyle terörün yuvası olmuş vaziyette. Sadece bölücü terör örgütü üyelerine değil, aynı zamanda FETÖ teröristlerine de kucak açtı Avrupa. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden ne kadar terör örgütü varsa, ne kadar terörist varsa Avrupa destek veriyor, kucak açıyor, finansman desteği sağlıyor. 

"TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERİN SAYISI AZ"

Bizim en önemli vasıflarımızdan biri 14 yılda ortaya konulan Türkiye'nin büyüme performansıdır, sürekli büyümesidir. Son 14 yılda Türkiye ekonomisi 9 milyon yeni iş imkanı ortaya çıkardı, hatta 9 milyonu da aşıyoruz. Bu kolay değil. Bu şekilde yüksek istihdam imkanı ortaya koyabilen, bu kadar hızlı büyüyebilen ülke sayısı çok azdır.

"DEVALÜASYONUN OLMA İHTİMALİ YOK"

Yine bazıları Türkiye ekonomisini karalamaya yönelik çalışmalar yapıyor, ya da söylemlerde bulunuyor. Bunlar doğal dalgalanmalardır. Biz dalgalı kur politikası uyguluyoruz. Yani dövizin fiyatı aşağıda gelir, yukarı da gider. Bunların hiçbiri devalüasyon değildir, devalüasyon olmayacak. Türkiye'de teknik olarak devalüasyonun olma ihtimali de yoktur. Zaten piyasa şartları çerçevesinde anlık olarak dalgalanıyor. Bugün yukarı çıkar, yarın tekrar çıkar.