BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.442,33
HABER /  SPOR

Canaydından müthiş sözler

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, kulüp yönetiminde problem olmadığını söyledi!

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, kulüp yönetiminde problem olmadığını belirterek, ''Galatasaray yönetimi ne çatlar, ne patlar, ne de iki başlı olur'' dedi.

NTV'de ''Spor Servisi'' isimli programda soruları yanıtlayan başkan Canaydın, taraftarlara seslenerek spekülasyonları önemsememelerini istedi. Yönetim olarak büyük bir uyum içinde çalıştıklarını belirten Canaydın, ''Galatasaray'ın yönetimi ne çatlar,ne patlar, ne de iki başlı olur. Galatasaray'da başkanlık sistemi var ve başkan benim. Yardımcılarım ve arkadaşlarımla büyük bir uyum içindeçalışıyoruz. Müsterih olsunlar. Yeni oluşturulan yönetimde bazı sıkıntılar olabilir. Bunlar her zaman halledilir'' ifadesini kullandı.

Özhan Canaydın, yönetimi, futbolcusuyla, teknik direktörü ile ciddi bir ekip olduklarını dile getirirken, bu şampiyonluğu 100. yıllarında aldıkları iddiasını da tekrarladı.

Taraftarlara stadın tahminen 2.5 senede tamamlanacağı müjdesini de veren Canaydın, ''Yeni stadımız için çalışmalarımız sürüyor. Tahmin ediyorum 6 ay içinde hafriyatı veya diğer çalışmalar bitebilir. O tarihten sonra 2 sene sonrasında stadımız bitmiş olacak. Bu, Galatasaray için en büyük müjdelerden birisi'' diye konuştu.

-''TRANSFERLER YAPILACAK''-

Özhan Canaydın, taraftarlara, gereken transferleri yapacakları müjdesini de verdi.

Canaydın, ''Onları mutlu etmeye yakın, imkanlarımız dahilinde en iyi transferleri yapacağız. Şimdiye kadar medyada 10-12 transfer edeceğimiz çıktı. Şu anda 1 kişilik kontenjanımız var. İhtiyacımız olan oyuncuları araştırıyoruz. Çok iyi araştırmaya gayret ediyoruz,
inşallah en iyisini taraftarlarımızın önüne çıkartacağız'' dedi.

Heinz ve Iliç'in durumu ile ilgili bir soru üzerine de başkan Canaydın, 3 yabancı oyuncu kontenjanı boşaldığı takdirde, o kadar oyuncu alabileceklerini anlattı.

Özhan Canaydın, Fransız futbolcu Laurent Robert'in İstanbul'a gelip, geri gitmesi için de, ''Transfer döneminde her zaman olağan şeylerdir, oyuncular gelir gider'' ifadesini kullandı.

Yurt içinden bazı oyuncular için çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Canaydın, ''Bizim futbol kurulumuz var. Gerekli çalışmalar yapılıyor. 10 gün içinde bu çalışmalar sonuçlanacaktır'' şeklinde konuştu.

-''FENERBAHÇE'NİN KULÜPLER BİRLİĞİNE DÖNECEĞİNE İNANIYORUM''-

Canaydın, Fenerbahçe'nin, kendisinin başkanı olduğu Kulüpler Birliği Vakfı'na döneceğine inandığını dile getirdi.

Kulüpler Birliği'nin 18 takım olarak devam etmesinin en önemli konu olduğunu söyleyen başkan Canaydın, ''Hele hele Fenerbahçe'nin Kulüpler Birliği'nin içinde olması çok önemli bir unsurdur. Ben hala Kulüpler Birliği'ne Fenerbahçe'nin döneceğine ve 18 takım olarak hep beraber hareket edileceğine inanıyorum ve bunu destekliyorum'' dedi.

-''UEFA KUPASINI YİNE BİZ ALACAĞIZ''-

Avrupa'da hala Galatasaray isminin konuşulmasının, UEFA Kupası'nı alan tek Türk takımı olmasından kaynaklandığını anlatan Canaydın, bundan sonra da Avrupa'da yine Galatasaray'ın konuşulacağını iddia etti.

Türkiye'den yeni bir UEFA şampiyonu çıkana kadar bunun böyle olacağını belirten başkan Canaydın, ''O da biz olacağız inşallah. Biz her sene Avrupa kupalarına iddialı giriyoruz. Bu pırlanta gibi çocuklara çok güveniyoruz. Bütün sene her şeye rağmen müthiş bir performansla ligi önde göğüslediler. Bu güç ve beraberlik, inanıyorum
ki Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarına da yansıyacak'' ifadelerini kullandı.

-''AYRILMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM'-

Canaydın, kulüpte yaşadığı sıkıntılı dönemde, başkanlıktan ayrılmayı hiç düşünmediğini açıkladı.

''Benim sağlık sorunum yok'' diyen Özhan Canaydın, sıkıntı yaşayacağını bilerek bu göreve geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

''Hiçbir zaman öyle bir karamsarlığa düşmedim. Zor dönemlerin yaşanacağını bilerek geldim. Ondan dolayı gayet rahattım ve kararlıydım. Hele görevi bırakmak gibi hiçbir düşüncem olmadı, sıhhi sorun olmadığı müddetçe.''

Canaydın, Kayserispor ile oynadıkları şampiyonluk maçında yaşananları bir CD haline getirerek piyasaya sürmeyi düşündüklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Lig belki son 30 senede böyle heyacan yaşamadı. Son dakikaya kadar şampiyonluk heyecanı yaşadık, çocukların sevinci, 16 dakikayı heyecanla beklemesi çok heyecanlıydı. Bizim maç bittiğinde 16 dakika kaldığını bilmiyorduk. Çok net 88. dakikada Denizlispor golü attı dediler. Biz maç 5 dakika daha uzatılırsa 'Maçta 7 dakika daha var' dedik. Ondan sonra 16 dakika hiç bitmedi. Bütün sezon bitti, o 16 dakika bitmedi.''