BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de korkutan deprem: İstanbul'da da hissedildi!

ÇANAKKALE Ayvacık açıklarında AFAD'ın bildirdiğine göre 5,0 şiddetinde deprem oldu. Alınan bilgiye göre, deprem İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, dün saat 21.23'de merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan ve Marmara Bölgesi genelinde hissedilen, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 5,10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve çevre illerde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Tartışık köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

"HERHANGİ BİR YIKIMA, OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLAMADIK"

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, depreme ilişkin, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık" dedi.

Yılmaz, saat 21.23'te yaşanan ve merkez üssü Ayvacık ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

AFAD İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı.

Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor" dedi.

HALK SOKAĞA ÇIKTI

Depremin ardından Çanakkale'deki halk sokağa döküldü. Bir vatandaş, "Deprem çabuk geldi çabuk gitti, çok şiddetliydi" diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: "OLUMSUZLUK BULUNMUYOR"

İstanbul Valiliği, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu İstanbul dahilinde, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 22.15 itibarıyla GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.