BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Can Dündar cemaati ve AK Parti'yi kızdıracak

Can Dündar bugünkü yazısında hem cemaati hem de AK Parti'yi kızdıracak. Can Dündar iki tarafa da "besle kargayı oysun gözünü" göndermesi yaptı.

Abone ol

Bugün Gazetesi'nin kullandığı fotoğraf ve 2004 MGK kararlarıyla cemaatin fişlendiği haberlerinden yola çıkarak "Besle kargayı oysun gözünü" diyen Can Dündar'ın bugünkü yazısı iki tarafı da kızdıracak türden. 

İşte yazının o çarpıcı kısımları: 

O fotoğraf
Evet, herkesin el ele olduğu bir fotoğrafı, camianın hassasiyetine göz kırpacak şekilde kesip Başbakan’ı, Fatma Şahin’le el eleymiş gibi göstermek, en hafif tabiriyle ayıptır.
Bel altı vurmak”tır. 
Tuzaktır. 
Ama bu ilk kez mi yapılmıştır? 
Birileri, Gezi direnişçilerine sığınak olan camiye bira şişesi koyup provokasyon yaptığında ya da “Türbanlı bacımıza deri maskeliler saldırdı” yalanı uydurulduğunda mağdurların galeyanına kulak verilmiş midir? 
Yalan makinesi, “Tutsaklar ölüm orucundayken vekiller kuzu kebabı yedi”balonunu uçurduğunda balona ilk binen Başbakan olmamış mıdır? 
Besle kargayı oysun gözünü!

O haber 
Evet, Milli Güvenlik Kurulu tutanaklarının yayımlanması yasaktır. O nedenle Taraf’ın MGK’nin cemaat takibine dair haberi hukuken soruşturulabilir. Ama bu ilk kez mi yapılmıştır? Birileri 28 Şubat’ta MGK’deki tartışmayı anlattığında ya da kozmik odadan belgeler sızdırdığında aynı tepki verilmiş midir? Ya da “MİT’teki arıza” mesela fişlenen İslamcılarla ilgili bir bilgi aktardığında soruşturmaya uğramış mıdır? Yani belge lehimizeyse sorun yok, aleyhimizdeyse devlet sırrı. Besle kargayı oysun gözünü!