BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  DÜNYA

Camiye zorla giren Liberman'a öfke

İsrailli politikacı Liberman'ın Filistin'in el-Halil kentindeki tarihi Hz. İbrahim Camisi'ne zorla girmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail Evimiz Partisi Genel Başkanı Avigdor Liberman'ın Filistin'in el-Halil kentindeki tarihi Hz. İbrahim Camisi'ne zorla girmesini ''saygısızlık'' olarak dile getirirken, bu adımların kışkırtıcı ve İslam'ın kutsal değerlerine saldırganca tavır olduğuna dikkati çekti. 

BU TİP ADIMLAR ŞİDDETİ BESLER

Bu adımlardan İsrail yönetimini sorumlu tutan İhsanoğlu, bunun yansımalarının İslam'ın kutsal değerlerine karşı çeşitli saldırganlıklara yol açacağını belirtirken, uluslararası toplumları ''derhal İsrail'in bu ihlallerine karşı harekete geçmeye'' çağırdı. İhsanoğlu, bu tip adımların bölgede tansiyonu yükseltmeye ve şiddeti beslemeye yönelik olduğunu vurguladı.

ŞARON DA ZORLA GİRMİŞTİ

İsrailli politikacı Ariel Şaron da 28 Eylül 2000'de yaklaşık bin askerle birlikte Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya zorla girmiş, olay sonrası ikinci intifada başlamıştı. 

Liberman'ın girdiği el-Halil Camisi'nde ise Barush Goldstien isimli aşırı sağcı bir Yahudi, 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi katletmişti.