BIST 10.088
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Camide üniversiteye hazırlık kursu

Muş'un Varto ilçesinde görevli bir imam, ihtiyaç sahibi çocuklara üniversiteye hazırlık dersleri vermeye başladı

Abone ol

MUŞ'un Varto ilçesindeki Hz. Ömer Camisi'nde görevli imam Ertuğrul Kertil, maddi imkanları kısıtlı olduğu için dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik sınavlara hazırlık kursu başlattı.

Kertil, günün belirli saatlerinde camiye gelen öğrencilere Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih konularında ders veriyor. Maddi imkansızlık yaşayan ve ilçede dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı kursta 70 öğrenciye ders veren Kertil, en büyük hayalinin öğrencilerin sınavları kazanarak istedikleri bölümlere yerleşmesi olduğunu anlattı.

Kertil, camide derslerin yanı sıra öğrencilerin başarısını arttırmak için yarışma ve çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Varto'da 4 yıldır görev yaptığını belirten Kertil, şöyle konuştu:

"Bu sürede birçok etkinlik yaptık. Dört yıldır sabah 8'den akşam 10'a kadar, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine ve mezunlara sınavlara hazırlık kursu veriyoruz. Camimize ait bilgisayardan testler ve deneme sınavları hazırlayarak öğrencilerimizle çözüyoruz."

Öğrenciler arasında yarışma düzenleyerek birinci olanları ödüllendirdiklerini ve motivasyonlarını arttırmaya çalıştıklarını aktaran Kertil, aynı zamanda piknik, halı saha maçı gibi etkinliklerle de öğrencilerin sosyal yaşamlarına katkı sunduklarını belirtti.

CAMİDE KPSS'YE HAZIRLANIYORUM

İmamın verdiği eğitimi duyup kursa katılan öğrencilerden Çağlar Çelik imam Kertil'den dini ve ilmi bakımdan çok şey öğrendiklerini söyledi.

Çelik, "Camimiz faaliyete girdikten sonra hocamız burada görev yapmaya başladı. Kendisi dini ve ilmi konularda bizlere çok şey öğretti. Okulda ve diğer derslerde gördüğümüz bilgileri, hocamızın sayesinde tekrarlayarak daha iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz" diye konuştu.