BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  DÜNYA

Çalışanlar, Gezi parkı için iş bıraktı

DİSK ve KESK’in, Taksim Gezi Parkı’ndaki polis müdahalesini protesto etmek amacıyla başlattığı 1 günlük genel grev çağrısı nedeniyle, Adana’...

Abone ol

DİSK ve KESK’in, Taksim Gezi Parkı’ndaki polis müdahalesini protesto etmek amacıyla başlattığı 1 günlük genel grev çağrısı nedeniyle, Adana’da yüzlerce çalışan iş bıraktı.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB’nin, Gezi Parkı’ndaki polis müdahalesinin ardından yaptığı genel grev çağrısı üzerine, Adana’da yüzlerce çalışan iş bıraktı. Çeşitli sendika ve meslek örgütü üyeleri, Büyükşehir Belediyesi eski binası önünde bir araya gelerek, sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’na yürüdü.
Burada KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca tarafından okunan ortak basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
“Gezi Parkı mücadelesinde yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısına, orada yapılan baskı ve saldırılara tepki için kurumlarımızın açıklamış olduğu grevi hayata geçiriyoruz. Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya çalışan AK Parti iktidarı, Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarpmıştır.”
(İHA)