BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çalışanınızdan yüksek verim almak istiyorsanız...

Yapılan araştırmalara göre birim zamanda yüksek verimden yararlanarak daha az yorulup, daha fazla iş üretmenin mümkün olduğu, bunun da yolu ...

Abone ol

Yapılan araştırmalara göre birim zamanda yüksek verimden yararlanarak daha az yorulup, daha fazla iş üretmenin mümkün olduğu, bunun da yolu çalışanların karakteristik ve fiziksel yapılarına özel ofis tasarımından geçtiği belirtildi.
Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden olan Başkent Siteler’de ürettikleri kişiye özel ofis mobilyalarıyla dikkati çeken Ofis Tekin, işyerlerindeki verimi etkileyen unsurları araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre, çevresel faktörler, çalışan için ek bir yük oluşturuyor ve çalışanların verimi kadar psikolojilerini de etkiliyor.
Çalışanların etkinliğini arttırmak, gereksiz ve aşırı zorlamalardan kaçınmak, çalışmanın yöntemli bir şekilde düzenlenmesini sağlamak, lüzumsuz aktiviteleri önlemek, insan-makine-çevre uyumunu sağlamayı amaçlayan ergonomi, çalışanlara fizyolojik ve psikolojik rahatlama sağlıyor ve doğal olarak iş verimini yükseltiyor.
Bu anlamda ofislerde tercih edilen masa ve sandalyeden, bilgisayarların konumuna kadar atılacak her doğru adım büyük önem taşıyor.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren şirketin Genel Müdürü Cemal Tekin, işverenlerin ofislerde en çok çalışanların işyerindeki zamanlarını verimli kullanamamasından şikayet ettiğini dile getirerek, bu sorunların küçük düzenlemelerle büyük oranda değiştirebileceğini söyledi.

ÇALIŞANA ÖZGÜ TASARIMLAR
Çalışanların kendi dünyalarında yaşayacağı ruhsal sorunların verimi ciddi şekilde düşüreceğini, ancak işyerlerindeki yanlış tasarım ve dizaynların da neredeyse aynı düzeyde verimi etkilediğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:
“Herkesin kendine özgü karakteristik ve fiziksel özelliği vardır. Verimi artırmak isteyen işverenlerin bu özellikleri ofislerinde kullandıkları eşyalara yansıtması gerekiyor. Bu özellikleri ne kadar keşfedersek insanların yaratıcılığından da o kadar yararlanabiliriz. O yüzden verimi artırmak isteyenler önce çalışanlarını tanısın, ardından da çalışma alanını, karakteristik özelliklerine göre dizayn etsinler. Bu anlamda çalışanlara özel tasarımlar bile yapılabilir. Çünkü özel tasarımlar, kişinin psikolojisine iyi geleceği gibi, biyolojik ve fiziksel açıdan da destek olacaktır. Şöyle ki; uzun boylu bir çalışanla kısa boylu bir çalışanın aynı özelliklere sahip masa ve sandalyeleri kullanması ne kadar doğru bir yaklaşımdır?”
(İHA)