BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,29
HABER /  GÜNCEL

Çalımbay'dan erken isyan

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan erken sitem. Ekonomik sebeplere işaret eden Rıza, "Elim kolum bağlandı" diye konuştu.

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transferle ilgili şok açıklamalar yaptı. Kartal'ın teknik patronu, Siyah-Beyazlı kulübün içinde bulunduğu ekonomik sebeplerden dolayı istedikleri transferleri yapamadıklarını söyleyip, 'Elim kolum bağlanma noktasına geldi' dedi. Geçen sezon transfer şampiyonu olan Siyah-Beyazlı takımın bu yıl geçen yılın aksine yüksek fiyatlar vererek futbolcu almayacağını açıklayan Çalımbay, takımdan göndermek istedikleri oyuncuların da sorun çıkardığını anlattı.

Umutsuzluk yok

Rıza hoca, transfer dönemi ile ilgili olarak karamsar bir tablo çizdi. 'Takımdan göndermek istediğimiz futbolcuların maliyetleri çok yüksek ve bu arkadaşların bazıları gitmek istemiyor. Bu yüzden de transferde bir takım problemler yaşıyoruz ve bu dönem bizim için sıkıntılı geçiyor' diye konuşan Çalımbay bu şartlara rağmen transfer çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurguladı. Beşiktaş Teknik Direktörü, 'Kendi bütçemize uygun bir transfer yapacağız' diyerek Siyah-Beyazlı taraftarları rahatlattı.

Sorunlar aşılacak

Rıza Hoca, transfer görüşmelerinde bulundukları futbolcular içinde basına ismi sızan Danimarkalı Linderoth ve Hırvat Igor Biscan ile temaslarda bulunduklarını da doğruladı ama bu futbolcularda sorun bulunduğunu söyledi. Kartal'ın genç çalıştırıcısı, Linderoth ve Biscan'daki pürüzlerin giderilmeye çalışıldığı bilgisini verdi. Linedroth'un bonservis bedelinin çok yüksek, bonservisi elinde olmasına rağmen Biscan'ın da çok fazla para istediğini ifade eden Çalımbay, bu transferlerin de bir hafta içinde netleşeceğini belirtti.

Youla tepkisi

Beşiktaş'ın teknik patronu son olarak, Gençlerbirliği'nden alınan Youla ile ilgili yapılan eleştirilere olan tepkisini dile getirdi. Çalımbay, 'Youla son vuruşları yapamıyor' fikrine katılmadığını, aksine Gineli yıldızın gol bölgelerinde çok etkili vuruşları bulunduğunu ve dar alanda da çok hızlı bir futbolcu olduğunu söyledi. Rıza Hoca, golcü futbolcunun maliyetine dikkat çekti ve 'Youla'yı Gençlerbirliği'nden değil de Avrupa'dan alsaydık fiyatı 6 milyon dolardı' diyerek yeni trans-ferine övgüler yağdırdı. l Nurettin ERCAN

BİR SERVETE GELDİ BEDEVAYA GİDİYOR

İspanyol Celto Vigo'dan 3 milyon 250 bin dolara alınan Juanfran 600 bin dolara geldiği kulübe dönüyor. Beşiktaş Koordinatörü Erdil Arpacı, Celto Vigo yöneticileri ile görüşme masasında olduklarını ve önümüzdeki günlerde bu transferin netleşeceğini söyledi.

İspanya'nın en iyi sol kanat oyuncularından birisi olarak lanse edilen Juanfran geçtiğimiz sezon başında Del Bosque'nin isteği üzerine transfer edilmişti. İspanyol futbolcu Kartal'la yıllık bir milyon 200 bin dolardan üç yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

Kaynak: