BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.507,28
HABER /  DÜNYA

Çaldıkları koyunları banyoda saklamışlar

Konya’da polis tarafından düzenlenen hırsızlık çetesi operasyonunda gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi. Polise "Kocabaş", al...

Abone ol

Konya’da polis tarafından düzenlenen hırsızlık çetesi operasyonunda gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi. Polise "Kocabaş", altına ise "Sarı" diyen çete üyelerinden birinin evinin banyosundan ise çaldığı koyunların çıkması dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent merkezi ve ilçelerinde hırsızlık yapan şebekeyi tespit ederek, 8 ay çalışma yapmış ve 4 gün önce operasyon düzenlemişti. Polis, hırsızlık operasyonunda örgüt lideri olduğu ileri sürülen Hüseyin G. (25) ile birlikte 12 şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 12 şüphelinin, 35 hırsızlık olayına karışarak, 100 bin liradan fazla para ve eşya çaldıkları ortaya çıktı. Hırsızlık çetesi üyelerinin evlerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı malzeme çıktı. Örgüt üyesi Yusuf S’nin (31) evinde ise bir mandıradan çalınan 2 koyunun, banyodan çıkması dikkat çekti.
Şüphelilerin hırsızlık yaparken, gözcülerinin polisin geldiğinde "Kocabaş geliyor kaçın" dedikleri, hırsızların ise evde altın buldukların da " sarı çıktı geliyoruz" gibi ifadeler kullandıkları öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadesi tamamlanan 12 şüpheli, Örgüt kurma, konut dokunulmazlığını ihlal, nitelikli hırsızlık gibi suçlardan adliyeye sevk edildi. 12 şüphelinin yanı sıra, çeteye üye olan 14 şüphelinin ise daha önce yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.
(İHA)