BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir öğretmenleri unutmadı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan kutlama töreni, Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde devam etti.

Abone ol

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Şube Müdürü İ. Zeki Er, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Müftüsü, CHP Ataşehir İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çelik gibi önemli isimlerin katıldığı törende konuşan Asılsoy özetle şunları söyledi. “Öğretmen tüm milletlerde tüm dünyada olduğu gibi bizim inancımızda, coğrafyamızda farklı anlatılması gereken bir meslek gurubunun insanlarıdır. Bugün genç Cumhuriyet diye tanımladığımız, devletimiz ve toplumumuz olması gereken yerde değilse, ulaşması gereken yere ulaşması için gerekenlerin neler olduğunun düşüncesini herkesten çok daha fazla düşünen ve bu anlamda da kim ne derse desin nutukların ötesinde, ben işime bakarım anlayışı ile planlarını düşünüp ona göre elindeki fidanı yetiştirmeye çalışan bir meslek kuruluşudur. Bizim öğretmenimiz, yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı, gençlerimizi dürüst ve adil olarak yetiştirebiliyorsa, inanıyorum ki biz olmamız gereken yere çok daha çabuk gideceğiz. Biz dünyada vardık, yarında var olacağız diyorsak öğretmenlerimiz kendilerine verilen görevlerinin çok daha ötesinde çalışmalılar. Adı Ömer değil, adaletiyle, dürüstlüğü ile Ömer olan insanlar yetiştirmeli. Bu adalet duygusunu, saygıyı öğrencilere verebilmeli” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir” sözleriyle konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz şunları söyledi. “Her nedense yıllardır mesleki, ekonomik ve sosyal sorunları çözülemeyen öğretmenlerimizi yılda bir kez hatırlıyoruz. Diğer günlerde sorunlarıyla baş başa bırakıyoruz. Onlar görevlerinin kutsallığını ve önemini biliyorlar. Gençlere Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimize de gençleri emanet etmiştir. Atama bekleyen, ekonomik sıkıntıları nedeniyle akşamları ek iş yapan, mesleğini geliştirmek için araştırmalara zaman bulamayan, özlük sorunları çözülemeyen siz değerli eğitim emekçilerinin öz verili çalışmalarına duyarsız kalmamız mümkün değil. Geleceğimizin teminatı olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş fedakâr öğretmenlerimizin Atatürk’ün ‘hangi koşullarda olursa olsun en büyük savaş, cehaletle yapılan savaştır’ gösterdiği bu hedefe hepimiz yanınızdayız ve hazırız. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Elli yıl önce babam aldığı maaşla altı kişilik bir aileyi geçindirebiliyordu. Bu gün ise bir öğretmenin maaşı ancak kendisine yetiyor” diyerek yapılan bir anketten örnekler vererek öğretmenlerin mağduriyetini dile getirdi.

Törende ayrıca emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri” Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu tarafından takdim edildi. Emekli Öğretmen Hizmet şeref belgesini alırken salondaki meslektaşlarına hitaben “Öğretmenlerin durumu hiçte anlatıldığı gibi iyi değil. Emekli oldum iki ayrı işte çalışıyorum. Hiçte öyle itibarlı emeklilik yok. Dün Ankara’da haklarını arayan öğretmenler hakarete maruz kaldı. Anlatıldığı gibi marifetli rahat bir emeklilik yok” sözleri salondan büyük alkış aldı.

Görevleri başında şehit olan ve Ataşehir’de okullara isimleri verilerek ölümsüzleştirilen Mehmet Fidan, Hasan Akan ve Nuriye Ak için gösterilen sinevizyon gösterisi de izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.

“Öğretmen” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin de verildiği törende; kompozisyon yarışmasında birinciliği Hasan Leyli İlkokulundan Şevval Gündoğan, şiir yarışmasında ise birinciliği Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencisi Murat Kazan aldı.

Prof.Dr Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinin müzik dinletisi, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları öğretmenler gurubu folklor gösterisi, aday öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden tören verilen kokteylle sona erdi.