BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,93
HABER /  DÜNYA

Öğrenci ve veliler birlikte eylem yaptı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kabasakallı İlkokulu öğrencileri, başka okula gönderilen öğretmenleri için eylem yaptı. Veliler de çocuklar...

Abone ol

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kabasakallı İlkokulu öğrencileri, başka okula gönderilen öğretmenleri için eylem yaptı. Veliler de çocuklarına alkışlarla destek verdi.
Öğrenciler, sabah okula geldiklerinde öğretmenlerinin başka okula gönderildiğini öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Öğrencilerden bazıları gözyaşlarını tutamazken, okul önünde bir araya gelen öğrenciler öğretmenlerinin başka okula gönderilmesine tepki gösterdi. Anneleri de çocuklarını yalnız bırakmazken, onlara alkışla destek verdi. Öğrenciler ellerinde ‘Birleşmiş sınıf istemiyoruz’ ‘Öğretmenlerimizi geri istiyoruz’ dövizleri taşıyıp slogan attı. Öğrenciler, “Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Öğretmenlerimizin başka okula gönderilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Veliler ise, "Okulumuzda norm fazlalığı nedeniyle iki öğretmenimizi başka okula gönderdiler. İki öğrenci eksikliği ile bu durum ortaya çıktı. Şimdi çocuklarımız birleştirilmiş sınıflarda okuyacaklar. Çocuklarımızın çoğu daha alfabeyi öğrenemedi. Şimdi birleştirilmiş sınıflarda hiçbir şey öğrenemeyecekler. Bu duruma yetkililerimiz bir an önce el atsın. Bu durum devam ederse çocuklarımızı okuldan alacağız” diye konuştu.
Yetkililer ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm kadro belirleme sistemi ile merkezde başka okulda öğretmen eksiği olduğu için 2 öğretmenin Kabasakallı İlkokulu’ndan alınarak başka okula gönderildiğini, Kabasakallı İlkokulu’nda öğrenci sayısının 10’un altına düştüğü için bu sisteme başvurulduğunu, dört sınıfın birleştirildiğini, okulda iki öğretmenin görev yaptığını belirtti.
(İHA)