BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.383,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çağlayan Kılıçdaroğlu'nu tuş etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ile ilgili açıklamalarına tepkisi partilileri güldürdü.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ilgili açıklamalarına ilişkin, ''12 Haziran'da cevabınızı aldınız, tuş oldunuz artık kenara çekilin ve gölge etmeyin başka ihsan istemez'' dedi.

Bakan Çağlayan, partisinin il teşkilatınca seçimlerin ardından teşekkür amacıyla hazırlanan program kapsamında Mut ilçesine geldi. İlçe girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Çağlayan, Çınar Altı Parkı'nda halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'yi zenginleştirmek istediklerine işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin kur rejimi konusunda ayrı düştüklerine ilişkin yaptığı eleştiriye Çağlayan, şu yanıtı verdi:

''Başta ana muhalefet partisi olmak üzere muhalefetin ekonomiyle arası iyi değildir. 'Kur rejimiyle ilgili Başbakan ayrı, yardımcısı ayrı, Ekonomi Bakanı ise ayrı söylüyor' demiş. Biz aynı şeyi söylüyoruz ama siz bunları anlamakta güçlük çekiyorsanız biz ne yapalım? Faiz lobisi ülkemizde kriz çıkmasını umuyor. Ama muhalefet bile bekliyor ki, 'acaba bir kriz çıkıp, bizim de siyaset anlamında ekmeğimize yağ sürülür mü?' Geçmiş olsun, 12 Haziran'da cevabınızı aldınız, tuş oldunuz artık kenara çekilin ve gölge etmeyin başka ihsan istemez.''

TÜRKİYE KENDİ OTOMOBİLİNİ ÜRETMELİ

Halkın sorunlarını ve refah seviyesini artırabilmeyi kendilerine dert edindiklerini anlatan Çağlayan, ''Biz ne zaman sorun yaşamayan zengin bir ülke olursak, o zaman dertlerimiz biter. Biz istiyoruz ki; Türkiye kendi uçağını ve arabasını üreten bir ülke olsun. Bunu yapacak güce de zekaya da sahibiz. Biz varlıklardan değil, yokluklardan gelmiş bir ülkeyiz. Ama 9 senedir durum değişti. Artık kendi kendimize yetebiliyor, kendi gündemimizi belirliyoruz'' diye konuştu.