BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  MAGAZİN

Cadillacına tüp taktırdı

Ünlü Türk modacı 200 bin YTL'lik lüks Cadillac Escalade aldı. İlk iş olarak araca LPG taktırdı. İşte o tanıdık isim;

Abone ol

Ünlü modacı Esin Maraşlıoğlu, benzinden tasarruf için 200 bin YTL'lik lüks Cadillac Escalade marka cipine LPG taktırdı.

Maraşlıoğlu bunun sebebini ise "Kaliteli kullanımı daha ucuza daha ekonomik şekilde halledebiliyorsak neden LPG kullanmayayım. Ben hayatım boyunca her şeyin en kalitelisini ama akıllı olanını tercih ettim. Her şeyin en iyisini alırım ki boşuna para vermiş olmamayım. LPG, akaryakıtın yerini tutabilecekse ve tasarrufluysa neden kullanmayayım" diye açıkladı.

AKILLI OLMAK LAZIM

Bu fikri kendisine servisin önerdiğini söyleyen Maraşlıoğlu çok büyük tasarruf sağlamış. "Arada epey bir fark var. O fark da bütçenize yansıyorsa ne güzel. Şöyle bir araba alıp da benzin parasından imtina edecek değiliz. İnşallah güneş enerjisiyle arabalar kullanılır da her şey daha ekonomik olur. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum belli. Artık herkesin akıllı olması gerekiyor." diyor.

NEDEN UTANACAK MIŞIM?

Maraşlıoğlu bunun utanılacak bir şey olmadığı görüşünde. "Bazı ünlüler araçlarına LPG taktırdıklarını gizliyor...Bunu niye saklayayım. Bundan utanılacak ne var ki. Bu gayet doğal." diyor.

YETKİLİ SERVİS OKEY VERMİŞ

Cadillac Escalade yetkilisi ise “LPG bu arabanın performansını etkilemiyor. Bu tüpü çok garantili bir şekilde takan yerler var. Yaklaşık 3 bin YTL’ye takıyorlar. Yakıtta 3’de 1 oranında tasarruf sağlıyor. 300 liralık yakıt yerine 100 liralık yakıt harcanıyor.

CADİLLAC ESCALADE NASIL BİR ARABADIR?

Türkiye’de ünlü simaların gözdesi olan Cadillac Escalade, görkemli tasarımı ve güçlü motoruyla dikkat çekiyor. Araç, 0’dan 100 km’ye 7.4 saniyede ulaşıyor. Ancak Escalade’deki V8 motor adeta benzini içiyor. Escalade, 100 km’de ortalama 17.7 litre yakıt harcıyor. 15 bin km’deki 2007 model Escalade yaklaşık 110 bin euro’ya satılıyor.

Kaynak: Vatan