BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  DÜNYA

Büyüyü polis bozdu

İstanbul’da “büyü bozacağım” deyip girdiği evlerde hırsızlık yapan kadın yakalandı. Emniyet de, son günlerde artan benzer dolandırıcılık ola...

Abone ol

İstanbul’da “büyü bozacağım” deyip girdiği evlerde hırsızlık yapan kadın yakalandı. Emniyet de, son günlerde artan benzer dolandırıcılık olaylarına karşı bir video hazırladı.
Alınan bilgiye göre, kapılarına gelen bir kadın tarafından, evdeki büyüyü bozma bahanesiyle soyulduklarını belirten çok sayıda kişi polise başvurdu. Artan şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Dolandırılan kadınlar polise verdikleri ifadelerinde, kapılarına gelen kadına inanıp içeri aldıklarını belirterek, “İçeri girince evde büyü olduğunu söyledi. Büyüyü bozmak için de evde bulunan altınları bir torbaya koymamızı istedi. Daha sonra torbayı okudu. Büyünün bozulduğunu söyleyip ayrıldı. O gittikten sonra torbayı açtığımızda altınların yerinde taş parçaları olduğunu gördük” dedikleri öğrenildi.

TUTUKLANDI
Polis, mağdurların verdikleri bilgiler doğrultusunda çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından, el çabukluğuyla altınların yerine taş koyduğu belirlenen Hasret P., kısa sürede yakalandı. Emniyete getirilen zanlı, mağdur kadınlar tarafından da teşhis edildi. Zanlı, kucağındaki çocuğuyla birlikte adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Hasret P. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, son günlerde artan “büyü ile dolandırıcılık” olaylarına karşı emniyet bir video hazırladı. Hazırlanan videoda dolandırıcılık olaylarının nasıl gerçekleştirildiği anlatıldı.
(İHA)