BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir, Ataşehir'i kurban merkezi seçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim'den itibaren şehre girmeye başlayacak kurbanlıkların satış ve kesimi için bu yıl Alibeyköy'ün yanı sıra Başakşehir ve Ataşehir'de de tesis kuruyor.

Abone ol
 İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü İstanbullulara Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.

Kurban almak ve kurbanı kesmek için Alibeyköy Baraj yolu üzerine kurulan kesim yeri ile birlikte bu yıl Başakşehir ve Ataşehir ilçelerinde de İstanbullulara hizmet verilecek.

Her türlü soru için: 153
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü kaçabilecek hayvanların yakalanması ile ilgili hayvan yakalama ekipleri de oluşturdu. Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikayetleri için Alo 153'ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa'yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.

Ataşehir Kurban'a hazır ...
Ataşehir'de de Kaymakamlığın öncülüğünde İlçe Müftülüğü, İlçe Emniyet Müdürlğüü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Belediyesi Veteriner Müdürlüğü temsilcilerinden kurulu bir heyet oluşturuldu. Heyetin kurban satış ve kesim alanlarını geçen yıllardaki itiraz ve şikayetler göz önünde bulundurularak tespit ettiği öğrenildi. Ayrıca tespit edilen yer ve mahallelerin dışında satış ve kesim yapılmaması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Vatandaşlara Kurban kitapçığı
Öte yandan Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ataşehirlilere kurban alımı ve kesimi ile ilgili pratik bilgiler içeren kurban kitapçığı da dağıtacak.