BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  GÜNCEL

Büyükanne maaşı ödemeleri ne zaman nereden nasıl alınacak?

Büyükanne maaşı ne zaman ödenecek sorusunun yanıtı belli oldu. Büyükanne maaşları yarından itibaren ödenmeye başlanıyor. Peki büyükanne maaşı nereden nasıl alınacak? Büyükanne maaşı ödeme detayları internethaber.com'da.

Abone ol

Büyükanne maaşı ödeme tarihi açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne maaşı ödemelerinin yarın başlacağını duyurdu. Büyükanne maaşı başvuru sonuçlarına göre büyükanne maaşı almaya hak kazanan aileler yarından itibaren ödemelerini alacaklar.

BÜYÜKANNE MAAŞI NEREDEN NASIL ALINACAK?

Büyükanne maaşı ödemeleri yarın başlıyor. Peki büyükanneler torun maaşların nereden ve nasıl alacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasına göre büyükanneler maaşlarını PTT şubelerinden alacaklar. 

BÜYÜKANNE MAAŞI İLK ÖDEME İÇİN SMS GELECEK

İlk büyükanne ödemesinin yapılacağı tarih bakanlıkça kısa mesaj ve e-posta yoluyla proje katılımcısı olan anneye bildirilecek. Bakanlıkça yapılan ödeme bildiriminden sonra, büyükannenin herhangi bir PTT işyerine bir defaya mahsus müracaatı etmesi yeterli olacak.

BÜYÜKANNE MAAŞINI SADECE BÜYÜKANNE ALABİLECEK!

PTT işyerinde büyükannenin doğrudan kendisine ödeme yapılır. Ayrıca büyükanneye, PTT tarafından sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerine tanımlanan ön yüklemeli Pttkart verilebilir. Ön yüklemeli Pttkartlar için hiçbir ücret talep edilmeyecek. 

BÜYÜKANNELER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Uygulama kapsamında büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek. Pilot uygulama kapsamında Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep yer alıyor.  Proje için 105 bin başvuru yapılmıştı.