BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan yorum fırçası

Medya çok ısrarlıydı. Büyükanıt'dan kapatma davasına ilişkin yorum istedi. Israrlar Büyükanıt'ı kızdırdı, fırça gibi açıklama geldi.

Abone ol İNTERNETHABER

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a da soruldu. Yargının kararına yorum getirmek istemeyen Büyükanıt, ısrarlar karşısında terslendi.

BUNU SORARSANIZ ÜZÜLÜRÜM

Medya buna rağmen ısrarına devam edince Büyükanıt, "Yargı kararını açıkladı. Benden nasıl bir yorum bekliyorsunuz.Siz bana onu söyleyin, ben de söyleyeyim. Bu konuda benden yorum beklersiniz üzülürüm. Beklememeniz lazım" dedi.

Ama medyanın inadı inattı. İlla da bir yorum isteniyordu. Bu kez laiklik konusu açıldı. Büyükanıt, "TSK'nın laiklik konusundaki görüşü, düşüncesi ve duruşu hiç bir zaman değişmez" yanıtını verdi.

Israrlar devam edince de küçük bir fırça attı; "Artık bunu söylemekten yorulduk yani. Bu konudaki görüşlerimizi merak eden var mı acaba. Merak ediyorsanız maşallah derim. O zaman ne soruyorsunuz."

Büyükanıt şöyle devam etti; "TSK'nın yeri değişmez. Ne benle, ne benden önce ne benden sonra değişmez. Biz atatürk ilkelerinin peşinden giden kurumuz. bu değişmez, günlük politikalarla alakalı değildir."