BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt kamyon için ne dedi?

TSK'nın silah yüklü kamyonları gündemi hareketlendirdi. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt yaşananları yorumladı.

Abone ol

Büyükanıt, “Sizce asker ile polis karşı karşıya mı getiriliyor?” sorusu üzerine “Elbette ki normal karşılamıyorum, bu durum normal değildir. Evet, bundan bu anlam çıkartılır. Benim zamanımda da böyle kamyonlar olurdu. Güvenlik nedeniyle kamyonlar sivil gezerler” yanıtını verdi.

Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, yönetmenliğini Zülfü Livaneli’nin yaptığı ve Atatürk’ün anlatıldığı “Veda” adlı filmi izlemek için dün Kozyatağı’ndaki Cinecity Film Salonları’nda geldi.

Korumalarla film izleyen Büyükanıt, duygularının sorulması üzerine, şunları söyledi: “Beni çok etkiledi. Zülfü’yü tebrik ediyorum. Bize hep Atatürk’ün sigara içtiği gibi yönleri anlatılırdı. Oysa, Ata yoğun duyguları olan bir insan. Beni en çok Fikriye’nin intihar etmesinin ardından iki kolunu açarak gökyüzüne bakması etkiledi.”

Şemdin Sakık'ın ifadesi

Büyükanıt, gazetecilerin, bir gazetede çıkan “Şemdin Sakık’ın ifadeleriyle ilgili” soru üzerine de, “Ben 1998’de kolordu komutanıydım ve 5 ilden sorumluydum. Diyarbakır DGM’ye getirdiler. Haberi okumadım bu yüzden yorum yapmak istemiyorum. Yalnız gördüğüm kadarıyla yansıyanların bir kısmını anlatmış, sonra da inkâr etmiş gibi gözüküyor” diye konuştu.