BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Büyük FETÖ operasyonu başladı! Çok sayıda gözaltı var

İzmir adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan 101 kişiden aralarında adliye çalışanları ile yakınlarının da bulunduğu 76'sı gözaltına alındı.

Abone ol

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi'nde FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi oldukları öne sürülen zabıt katiplerine yönelik operasyon düzenlendi.

Bir çoğunda Bylock uygulaması da tespit edilen 101 zabıt katibi hakkında yakalama kararı çıkartılırken bu sabah 05.30'da İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İzmir merkezli Manisa, Konya ve Kütahya illerini kapsayan eşzamanlı operasyon düzenledi.


Yakalananların işlemleri İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yürütülürken firarilerin aranmasına devam edildiği kaydedildi.


 BAZI ŞÜPHELİLER 'BYLOCK' KULLANMIŞ

Bazı şüphelilerin, örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı "Bylock"u kullandığı belirtildi.

Şüphelilerin ev ve adliyedeki odalarında arama yapılıyor.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta da operasyon düzenlenmiş, FETÖ adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katibi ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.