BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Büyü yaptığı için gözaltına alındı

İzmit’te bir eve operasyon düzenleyen polis, büyücülük yaptığı iddiasıyla bir kişiyi gözaltına aldı. İlkokul mezunu olan şahsın hiçbir ilim ...

Abone ol

İzmit’te bir eve operasyon düzenleyen polis, büyücülük yaptığı iddiasıyla bir kişiyi gözaltına aldı. İlkokul mezunu olan şahsın hiçbir ilim ve Kur’an bilgisi bulunmadığı ve sözde büyüyü kitaplardan bakarak yaptığı belirtildi.
Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde oturan Mustafa B.(47) isimli sözde büyücünün evine giden N.C. (33) isimli kadın, şahsın büyücü olmadığını ve hiçbir bilgisinin bulunmadığını belirterek din kisvesi altında insanları kandırdığı yönünde polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine söz konusu adrese operasyon düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa B.’yi gözaltına aldı.
Evde yapılan aramada büyü yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, sözde büyücülük kitapları, yazılmış muskalar, 8 çeyrek altın, 5 bin lira para, kısmet açmak ve kapatmak için kullanıldığı iddia edilen asma kilitler, kurşun ve çeşitli materyaller ele geçirildi. Şahsın büyünün seansını 100 liradan yaptığı öğrenilirken herhangi bir dini bilgisinin olmadığı ve ilkokul mezunu olduğu iddia edildi. Operasyonda, evde bulunan 13’ü kadın 1’i erkek 14 müşteriye de yasal işlem yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Mustafa B. adliyeye sevk edildi.
(İHA)