BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bütün Mısır halkı Türkiye'ye hayran

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Mursi, AK Parti iktidarına ve Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Abone ol

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Mursi, Türkiye'nin dünyada saygıyla izlendiğini söyledi. Türkiye ile daha çok işbirliği yapmak istediklerini sözlerine ekleyen Mursi, Türkiye'ye olan hayranlığını gizleyemedi.

Suriye'deki gelişmelere değinerek, "Suriye topraklarında Suriye halkı sabah akşam öldürülmektedir, tecavüze uğramaktadır. Kendi halkını öldüren rejimin yönetimi altında yüz yılın trajedisini yaşıyor. Uykumuzu kaçırıyor bu trajedi" dedi.

BÜTÜN MISIR HALKI TÜRKİYE'YE HAYRAN

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını dinlediğini ve bütün dünyanın saygıyla izlediği bu başarılı icraatların Türk milleti ve AK Parti tarafından nasıl hayata geçirildiğine tanıklık ettiğini belirten Mursi sözlerine şöyle devam etti:

"Sevgili kardeşlerim, çağdaş niteliklere sahip aynı zamanda kimliğini koruyabilen AK Parti, büyümeye kilitlenmiş ve dünyanın saygıyla izlediği büyük başarılara imza atıyor. Ben burada gerçekleştirilen başarılara hayranlığımı gizleyemiyorum. Bütün Mısır halkı da Türkiye'ye hayran. Mısır'da da eşitliğe demokrasiye ve sosyal adalete özlem duyuluyordu. Bu özlem, barışçıl kutsal bir devrimi başlattı. Devrim başladıktan sonra Mısır'ı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül, Kahire'de barış mesajları vererek, Türkiye'nin Mısır halkının yanında olduğunu ifade etti. Yapılan bu ziyaretin büyük olumlu etkisi olmuştur."

"FİLİSTİN VE SURİYE HALKINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mısır Cumhurbaşkanı, ortak hedefler arasında kalkınma büyüme ve sosyal adeletin olduğunu ifade ederek, "bütün dünya halklarıyla birlikte değerlerine bağlılıklarını göstermeleri gerektiğini ve bütün dünya halklarına vatan sevgisi ile birlikte nasıl yaşanacağını göstereceklerini" söyledi. Ortak hedeflerin arasında bu değerlere karşı çıkan yönetimlere ve rejimlere karşı ayaklanan halklara destek vermenin de olduğunu kaydeden Mursi, Filistin ve Suriye halkının bu çabalarına destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Hiçbir ayrımcılığın olmadığı bir dünya hedeflediklerini, ne Doğu'dan ne de Batı'dan hakların ipotek altına alınmadığı bir dünya hayal ettiklerini ve bütün halkaların barış içinde yaşayabildiği bir dünya için çalıştıkları"nı kaydeden Mursi, "Ey insanlar, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Sizi milletler ve kabileler kıldık ki birbirinizi tanıyasınız. Allah katında en üstün olanınız, en çok takva sahibi olanınızdır" anlamındaki Kur'an-ı Kerim ayetlerini okudu.